ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλούρης: Έχουμε υποχρέωση να βελτιώσουμε τους θεσμούς'

Συλλούρης: Έχουμε υποχρέωση να βελτιώσουμε τους θεσμούς'

Ευαρέσκεια γιατί οι εκλογές διεξάγονται με ηρεμία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Την ευαρέσκεια του γιατί αυτή η εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται σε ήρεμο κλίμα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος σημείωσε ότι αυτό προσθέτει στην πολιτική μας κουλτούρα και μας μετατρέπει σε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό κράτος.

Σε δηλώσεις του, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου ΜακαρίουΓ’, στον Στρόβολο, ο κ. Συλλούρης είπε πως «το πρώτο που πρέπει να παρατηρηθεί και να μας κάνει και αισιόδοξους και περήφανους είναι η ηρεμία στην οποία διεξάγονται οι εκλογές και η ποιότητα που υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια των πολιτικών προεκλογικών συζητήσεων», για να προσθέσει πως «αυτό προσθέτει στην πολιτική μας κουλτούρα και μας μετατρέπει σε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό κράτος, όπου η Δημοκρατία ενισχύεται».

«Και αυτή η αισιοδοξία φυσικά πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε υποχρέωση έναντι αυτού του λαού και αυτής της χώρας για πολύ μεγαλύτερα, πολύ καλύτερα και να βελτιώσουμε και τους θεσμούς μας και τον τρόπο λειτουργία μας σε όλα τα επίπεδα, ώστε ο λαός μας να νιώσει τη Δημοκρατίας, μετατρέποντας την σε πραγματικά αποτελέσματα για την ευημερία του και την ευτυχία του», ανέφερε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι εκκρεμούν στη Βουλή σειρά νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου, για θεσμικές αλλαγές στον τρόπο εκλογής των αξιωματούχων του κράτους, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «η Βουλή η ίδια έχει μπει σε μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων», σημειώνοντας ότι όλη αυτή η προεκλογική περίοδος του έδωσε και του ίδιου χρόνο να ολοκληρώσει όλες τις μελέτες και για την ηλεκτρονική αναβάθμιση της Βουλής, αλλά κυρίως για τις αλλαγές των κανονισμών της Βουλής.

Όπως είπε ο κ. Συλλούρης «θα δούμε μια άλλη Βουλή να λειτουργεί σε πολύ λίγες μέρες με την έγκριση πάντα των βουλευτών και των κομμάτων και μέσα σε αυτά τα πλαίσια της αλλαγής των κανονισμών υπάρχει και το στοιχείο της χρονολόγησης των νομοσχεδίων, ώστε κανένα νομοσχέδιο να μη μένει πίσω και να μένει στις βουλευτικές καλένδες για μήνες ή χρόνια».

«Θα μπει τάξη και σειρά, θα γίνει πινάκιο χρονολογικό, όπου θα είμαστε όλοι υποχρεωμένοι όλοι να το ακολουθούμε», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει περιορισμός και στις εκλογικές θητείες είτε του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε των βουλευτών, ο κ. Συλλούρης είπε: «Αν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις θα συζητηθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές και θα γίνουν οι ανάλογες τοποθετήσεις».

Ευχήθηκε, τέλος, «καλή ψήφο σε όσους δεν έχουν ψηφίσει».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top