ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διπλό με buzzer beater!

Διπλό με buzzer beater!

Με γκολ του Τζημόπουλου στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το «διπλό» (0-1) από τη Νέα Σμύρνη και «γκρέμισε» τον Πανιώνιο από την πρώτη πεντάδα.

Ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ωστόσο, ο Βελλίδης κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ Γιάννινα με καθοριστικές επεμβάσεις και οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 90’, πέτυχαν το «χρυσό» γκολ με τον Τζημόπουλο και πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη.

Ο Πανιώνιος την κατοχή, ο ΠΑΣ την ευκαιρία
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς θέλοντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους και είχαν την κατοχή της μπάλας ψάχνοντας τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βελλίδη χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν. Μάλιστα, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν αυτή που δημιούργησε και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 8’ ο Κόντε έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Σταυρόπουλο και πάτησε περιοχή, όμως το σουτ πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Κότνικ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 27’ για να δούμε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τον Πανιώνιο στο ματς όταν ο Σιώπης σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον Βελλίδη όμως πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του και ενώ ο Ντουρμισάι δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Στο 34’ ο Λάμπρου από πολύ πλάγια θέση έκανε τη σέντρα – σουτ, η μπάλα κόντραρε και στον Γιάκο και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Το δοκάρι σταμάτησε τον ΠΑΣ!

Αυτές ήταν και οι μόνες δύο φορές που οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου ανησύχησαν την αντίπαλη άμυνα σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις απέναντι στον καλό στήσιμο του Γιάννη Πετράκη. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ όταν οι Κόντε και Γιάκος συνεργάστηκαν ωραία έξω από την περιοχή του Πανιώνίου, ο τελευταίος σούταρε ωραία όμως η μπάλα σταμάτησε στη «ρίζα» του δοκαριού του Κότνικ.

Καλύτερος στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Πανιώνιος

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε στο ματς τον Μπραχίμι προκειμένου να τονώσει το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι, πράγματι, πάτησαν καλύτερα και απείλησαν την εστία του ΠΑΣ. Αρχικά, στο 49’ ο Μασούρας συνέκλινε και σούταρε όμως δεν βρήκε στόχο και εν συνεχεία στο 55’ ο Λάμπρου ανάγκασε τον Βελλίδη να διώξει δύσκολα στην γωνία του. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και πάλι με το θέαμα να είναι πολύ μέτριο.

Δύο ευκαιρίες σε τέσσερα λεπτά για τον Πανιώνιο

Έπρεπε το ρολόι να δείξει το 70’ για να σημειωθεί καλή στιγμή για κάποια από τις δύο ομάδες. Ο Μπραχίμι έστρωσε ωραία στον Λάμπρου που σούταρε δυνατά όμως ο Βελλίδης έπεσε και μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε κοντά στο γκολ όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ νίκησε τον Γεσίλ που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά από ωραία συνεργασία με τον Μασούρα.

«Χρυσό» γκολ του Τζημόπουλου και… 0-1!

Έτσι, φτάσαμε στο 90’ και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα ήρθε ένα κόρνερ από τα αριστερά για τον ΠΑΣ, ο Μανθάτης το εκτέλεσε, ο Κόντε έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τζημόπουλος με δεύτερη μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με το γκολ αυτό χάρισε τη νίκη στην ομάδα δίνοντας της μεγάλη βαθμολογική ανάσα και παράλληλα, «γκρέμισε» τον Πανιώνιο από την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Το ταμείο του αγώνα: Καλύτερος ο Πανιώνιος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις (λιγοστές) ευκαιρίες που δημιούργησε και έτσι στο τέλος το πλήρωσε με το γκολ του Τζημόπουλου.

Αυτοί που ξεχώρισαν: Ο Τζημόπουλος με το γκολ που πέτυχε έκρινε την τύχη της αναμέτρησης. Ξεχώρισε ο Βελλίδης που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη όταν χρειάστηκε να επέμβει.

Ο έλεγχος των διαιτητών: Εύκολο απόγευμα σε γενικές γραμμές για τον Σέζο που δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες φάσεις. Σωστοί και οι βοηθοί του στις υποδείξεις τους.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46′ Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63′ Γεσίλ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (73′ Χαλκιαδάκης), Βιντάλ (87′ Σκόνδρας), Μπετρά (59′ Μανθάτης), Κόντε.

Πηγή: www.sdna.gr

 
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Viral το «εκατοστάρι» του πάτερ Ηρακλείδιου στο Παραλίμνι – Έτσι έφερε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης – Δείτε βίντεο



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top