ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Καταγγελίες χωρίς προηγούμενο την πρώτη Κυριακή

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Καταγγελίες χωρίς προηγούμενο την πρώτη Κυριακή

Βροχή έπεφταν οι καταγγελίες κατά την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μάλιστα, συζητείται, ότι δεν υπήρξε ξανά τέτοιο προηγούμενο και ότι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι παρανομίες ήταν ελάχιστες.

Ενδεικτικές, όπως δήλωσε και ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κύπρος Κυπριανού είναι οι καταγγελίες για SMS από τρία επιτελεία λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και για άλλο το πρωί του Σαββάτου (27/1) που περιείχε και «δημοσκόπηση».

Όπως ανέφερε, τα στοιχεία για τα SMS διερευνώνται και μετά τις εκλογές θα ετοιμαστεί η έκθεση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ θα τοποθετηθεί και το κλιμάκιο του ΟΑΣΕ, που παρακολούθησε τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, η καταγγελία για δωροκουπόνια σε εκλογικό κέντρο στην Πάφο κρίθηκε ως μη σοβαρή και δεν προωθήθηκε.

Εν τω μεταξύ, ο Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, έδωσε εντολή για να αρχίσει η εκτύπωση των ψηφοδελτίων της 4ης Φεβρουαρίου, ενώ μέσα στη βδομάδα θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους των επιτελείων Μαλά και Αναστασιάδη, ούτως ώστε να συμφωνηθεί η διαδικασία.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top