ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Politico: 'Όλα θα κριθούν στο 2ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών'

Politico: 'Όλα θα κριθούν στο 2ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών'

Στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο και στις εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα, εστιάζει σημερινό (29/1) δημοσίευμα του Politico, όπου σημειώνεται ότι "τα ποσοστά των πρώτων κομμάτων μαρτυρούν την επιθυμία των Ελληνοκυπρίων για τερματισμό της διχοτόμησης που μετράει ήδη πάνω από σαράντα χρόνια".

"Ο νυν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (ΔΗΣΥ) και με ποσοστό 35,5 % θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο τον Σταύρο Μαλά (ΑΚΕΛ), ο οποίος απέσπασε 30,3%, ήτοι πέντε μονάδες παραπάνω από το ποσοστό του κόμματός του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές", αναφέρει. "Ο αριθμός των ψηφισάντων ήταν μικρότερος από αυτόν που αναμενόταν με την αποχή να αγγίζει σχεδόν το 29%", καταγράφει. "Και οι δύο υποψήφιοι τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής στο τραπέζι των συνομιλιών με τον Τουρκοκύπριο `πρόεδρο`, Mustafa Akinci, η κυβέρνηση του οποίου αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία", όπως σημειώνει το Politico.

"O Αναστασιάδης, αν και θεωρούμενος από παλιά ως υπέρμαχος της επανένωσης, κατηγορήθηκε πέρσι ότι εγκατέλειψε τις συζητήσεις από φόβο απώλειας της στήριξης των συντηρητικών ψηφοφόρων", αναφέρει το δημοσίευμα. "Και ο ίδιος και η ομάδα του επέρριψαν, ωστόσο, τις ευθύνες στην Άγκυρα, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν ήταν διατεθειμένη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες παραχωρήσεις". "Η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας πιστώνεται πάντως στον Αναστασιάδη, ενώ το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου (που ήρθε τρίτος σε ψήφους με ποσοστό 25,7%) χρεώνεται για την διολίσθηση της χώρας στην οικονομική κρίση", καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top