ΔΙΕΘΝΗ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ' Η Τουρκία παραδέχθηκε πως χρησιμοποιεί γερμανικά τεθωρακισμένα στη Συρία'

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ' Η Τουρκία παραδέχθηκε πως χρησιμοποιεί γερμανικά τεθωρακισμένα στη Συρία'

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε πως στη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί γερμανικά οπλικά συστήματα. Πρόκειται δε για τεθωρακισμένα τύπου Λέοπαρντ ΙΙ.

Η παραδοχή αυτή έγινε –όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, κα Αλντεμπάρ στο κυβερνητικό μπρίφινγκ- κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στην Άγκυρα ο Γερμανός Πρέσβης στην Τουρκία, Μάρτιν Έρντμαν, με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Φικρί Ισίκ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού Υπουργείο Εξωτερικών «ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας δεν αρνήθηκε ότι στρατός της χώρας χρησιμοποιεί γερμανικά οπλικά συστήματα. Ο Πρέσβης μας, ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης, εξέφρασε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις στη Συρία και πρόσθεσε ότι η μόνη λύση πρέπει να είναι πολιτική και στα πλαίσια του ΟΗΕ».

Μέχρι σήμερα, στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης –απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις- υποστήριζαν πως δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το εάν ο τουρκικός στρατός κατά τις επιχειρήσεις του στη Συρία χρησιμοποιεί γερμανικά άρματα, τύπου Λέοπραντ ΙΙ.

Σε ότι αφορά το πάγωμα, από πλευράς Γερμανίας, του προγράμματος εκσυγχρονισμού των αρμάτων αυτών και εξαγωγή όπλων στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, απάντησε πως «όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο, δεν θα υπάρξουν εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία. Πάντοτε για την εξαγωγή όπλων, κρίνουμε ανά περίπτωση και σύμφωνα με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα».

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του μπρίφινγκ στο Βερολίνο, στην αίθουσα εισέβαλλαν Τούρκοι και Γερμανοί ακτιβιστές, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, οι οποίοι και κρατούσαν πανό, με τα οποία καταδίκαζαν την τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.

Αφού φώναξαν κάποια συνθήματα, αποχώρησαν ειρηνικά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top