ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το ‘άλλο ΔΗΚΟ’ και ο Κάρογιαν νίκησαν τον Νικόλα»- Φταίει όμως και κάτι άλλο

«Το ‘άλλο ΔΗΚΟ’ και ο Κάρογιαν νίκησαν τον Νικόλα»- Φταίει όμως και κάτι άλλο

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την εμπλοκή του Μάριου Κάρογιαν στις Προεδρικές εκλογές. Πήγε λένε ο Κάρογιαν και διοργάνωνε συγκεντρώσεις ώστε να προκαλέσει πρόβλημα στην υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλο. Δεν θα μπούμε στο «τριπάκι» να το αναπτύξουμε μιας και δεν έχει ούτε ουσία ούτε λογική χωρίς στοιχεία.

Του Στέλιου Στυλιανού

Αυτό όμως που μπορεί μετά βεβαιότητας να εκφραστεί είναι πως ο ενδιάμεσος χώρος και δη ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορεί να «γυρίσει το παιχνίδι» αφού με το ρόλο ρυθμιστή που τον δίνει το 25,70% μπορεί να κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι θέσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι γνωστές και διαχρονικές, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και συγκλίσεις τόσο με τον Σταύρο Μαλά όσο και με τον Νικο Αναστασιάδη.

Έχασε ο Νικόλας στις εκλογές; Ναι έχασε, όμως έδωσε μια σκληρή μάχη ώστε να βρεθεί τουλάχιστον στον β΄ γύρο. Είναι αποτυχία το 25,70%; Ίσως και είναι μιας και δεν ήταν ικανό να του δώσει την πρόκριση, αφού ο κ. Παπαδόπουλος δεν έπεισε τους ψηφοφόρους του ενδιάμεσου χώρου.

Υπήρχαν πολλές διαρροές από τα συνεργαζόμενα κόμματα. Ιδιαίτερα από Οικολόγους και Αλληλεγγύη όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις και η υποψηφιότητα Νικόλα έχασε ομολογουμένως αρκετές χιλιάδες ψήφους.

Τι μπορούμε να καταλογίσουμε με ένα δικό μας (αυθαίρετο) συμπέρασμα στον κ. Παπαδόπουλο; Πως δεν κατάφερε να ταυτιστεί με τον μέσο Κύπριο πολίτη, δεν κατάφερε να μιλήσει χωρίς τον ξύλινο πολιτικό λόγο και να αγγίξει τις καρδιές ψηφοφόρων που ναι μεν μπορεί να εκτιμούν τη διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν άκουσαν από τον γιο του Τάσσου και δεν είδαν στον Νικόλα τον δικό τους άνθρωπο.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι μόλις 44 ετών, ένας νέος άνθρωπος με εμπειρία πλέον στη πολιτική και θέσεις διαχρονικές για τις οποίες δεν κάνει πίσω και έχει δεχτεί και το κόστος. Δεν αποκλείεται να ξαναδοκιμάσει για την προεδρική καρέκλα και να τα καταφέρει στα επόμενα χρόνια.

Τα λοιπά περί άλλου ΔΗΚΟ, Κάρογιαν κτλ γρήγορα θα ξεχαστούν, όταν τελειώσουν και οι προεδρικές εκλογές…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top