ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάθαρση στο ΔΗΚΟ – ‘Πληρώνουν’ οι εχθροί της κομματικής γραμμής

Κάθαρση στο ΔΗΚΟ – ‘Πληρώνουν’ οι εχθροί της κομματικής γραμμής

Ψάχνουν τον φταίχτη στο μεγάλο κόμμα του κέντρου για την αποτυχία του Νικόλα Παπαδόπουλου να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Η συσπείρωση του κόμματος δείχνει διαρροές και όσα προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως με την κόντρα Μάριου Κάρογιαν-Νικόλα Παπαδόπουλου, καταδεικνύουν την ανάγκη για αλλαγές.

Σύμφωνα με την Ανδρούλα Ταραμουντά («Ο Φιλελεύθερος») στο επιτελείο Παπαδόπουλο εκτιμούν ότι η ψήφος τακτικής από δηκοϊκούς στον Σταύρο Μαλά κινήθηκε σε 2-2,5% και 1-2% από συναγερμικούς.

Για τους δηκοϊκούς αναμένεται κινητοποίηση από την ηγεσία του κόμματος, καθώς έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και προεκλογικές συγκεντρώσεις που έβγαιναν εκτός κομματικής γραμμής.

Συγκεκριμένα, φαίνεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο διαγραφής μελών. Πρώτος στον κατάλογο είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος Μάριος Κάρογιαν, ενώ ακολουθεί η πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ Αντιγόνη Παπαδόπούλου, που έλαβε μέρος σε συγκέντρωση του πρώτου, την ίδια ώρα που ήταν και στη συγκέντρωση του Νικόλα στο «Ελευθερία».

Πέραν των δύο, στον κατάλογο προστίθενται δύο στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου, οι Γιάννος Λακκοτρύπης και Χρίστος Φλουρέντζος.

Βρίσκονται αντιμέτωποι με την ποινή της διαγραφής από το ΔΗΚΟ επειδή θεωρούνται υποκινητές της ψήφου τακτικής στον Σταύρο Μαλά για να μείνει εκτός δευτέρου γύρου ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ενώπιον της διαγραφής βρίσκονται και στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη, όπως η Ανδρούλα Ελευθερίου και ο Σπύρος Παναγή.

Όλα αυτά γίνονται προκειμένου να βγει δυνατή η παρούσα ηγεσία από την ήττα των προεδρικών εκλογών. Στις 17:00 έχει συνάντηση το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ και αναμένεται να δρομολογηθούν διαδικασίες για τη διαγραφή όσων κατηγορούνται για αντικομματική συμπεριφορά, αλλά και να αποφασιστεί η προκήρυξη εκλογικού συνεδρίου για να αναδείξει νέα ηγετική ομάδα που θα είναι εν πρώτοις πιστή στον Νικόλα Παπαδόπουλο.

«Η Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος συνεδρίασε χθες Δευτέρα και αποφάσισε τη σύγκληση συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, για σήμερα Τρίτη στις 5 το απόγευμα για συζήτηση του θέματος των προεδρικών εκλογών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Προστίθεται ότι παράλληλα, η Γραμματεία προτείνει στο Εκτελεστικό Γραφείο την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των κάτωθι μελών του Εκτελεστικού Γραφείου Μάριου Καρογιάν, Αντιγόνης Παπαδοπούλου, Μιχάλη Γιακουμή, Χρίστου Φλουρέντζου, Γιάννου Λακκοτρύπη «επειδή παραβίασαν την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος για τις Προεδρικές Εκλογές και εργάστηκαν ενάντια στην υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος».

Στο μεταξύ, σημειώνεται, «αποφασίστηκε η αναστολή της συμμετοχής τους στα συλλογικά όργανα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top