ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΑΡΚΟΤΕΣΤ - ΚΥΠΡΟΣ: Ανιχνεύει ποσότητα μιας κουταλιάς σε μια πισίνα! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

ΝΑΡΚΟΤΕΣΤ - ΚΥΠΡΟΣ: Ανιχνεύει ποσότητα μιας κουταλιάς σε μια πισίνα! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Ποσότητα Δ9 – Τετραϋδροκανναβινόλη, (THC), την κύρια ψυχοτρόπα ουσία του φυτού κάνναβης, που ισοδυναμεί, σε μια κουταλιά ζάχαρης που διαλύεται σε μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, μπορεί να ανιχνεύσει το συγκεκριμένο νάρκοτεστ που διαθέτει η Αστυνομία Κύπρου, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Όπως αναφέρει η γερμανική κατασκευάστρια εταιρία, Securetec, στην ιστοσελίδα της, το μοντέλο DrugWipe 5 S, μπορεί να ανιχνεύσει ποσότητα της ουσίας THC της κάνναβης σε ποσότητες 5ng (νανογραμμάρια) ανά mL σάλιου, μέσα σε 5 λεπτά από την ολοκλήρωση της λήψης σάλιου.


Εκτός από THC, το εν λόγω τεστ, μπορεί να καταδείξει μέσω του σάλιου αν έχει γίνει χρήση κοκαΐνης, XTC, αμφεταμίνης, ηρωίνης και οπιωδών μέσα σε χρονικό διάστημα 10 λεπτών από την ολοκλήρωση του τεστ.


Το ποσοστό ακριβείας του DrugWipe 5 S, φτάνει όπως αναφέρει ο κατασκευαστής το 95%, κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν και οι αρμόδιες αρχές και γι' αυτό μετά την θετική ένδειξη αποστέλλεται δεύτερο δείγμα σάλιου στο Κρατικό Χημείο για επιβεβαίωση.


Σύμφωνα με τον πιο κάτω αναλυτικό πίνακα του κατασκευαστή, το χαμηλότερο χρονικό όριο ανίχνευσης THC, μετά τη χρήση κάνναβης, μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και 10-12 ώρες μετά τη χρήση.


Πάντως, καθώς πρόκειται για εξειδικευμένο και ευαίσθητο τεστ, ο κατασκευαστής αναφέρει ότι πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 και 25 βαθμών Κελσίου, ενώ η χρήση του σε εύρος θερμοκρασίας 5 με 40 βαθμών Κελσίου, ενώ είναι προστατευμένο από την ατμοσφαιρική υγρασία.


Μετά την απορρόφηση σάλιου από τα ειδικά ροζ σφουγγαράκια, αυτά για να θεωρείται έγκυρο το τεστ γίνονται κίτρινα.

Στη συνέχεια, το άτομο που διεξάγει το τεστ, πιέζει σε συγκεκριμένο σημείο και το κρατά σε οριζόντια θέση για μερικά δευτερόλεπτα. Τρείς λωρίδες επάνω στο τεστ, οι οποίες κάθε μια αντιστοιχεί σε ομάδα ναρκωτικών ουσιών, εμφανίζει μια κόκκινη γραμμή, κάτι που σημαίνει ότι το τεστ είναι έγκυρο, ενώ μετά από 5-10 λεπτά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή εμφανίζεται μια δεύτερη γραμμή στην ανάλογη λωρίδα μιας ουσίας, ενώ είναι δυνατό να εμφανιστούν ακόμη και 2 ή 3, κάτι που σημαίνει ότι έγινε χρήση περισσοτέρων από μιας ουσίας.


Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο κατασκευαστής του τεστ, δεν αναφέρει ότι το προϊόν του διαπιστώνει αν ο εξεταζόμενος είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών, αλλά αν υπάρχουν ίχνη συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών στο σάλιο του.


Δείτε το σχετικό βίντεο για το ναρκοτεστ της Αστυνομίας Κύπρου από την κατασκευάστρια εταιρία:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top