ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΣΕΚ στηρίζει Αναστασιάδη - Οι έξι λόγοι για την απόφαση

Η ΣΕΚ στηρίζει Αναστασιάδη - Οι έξι λόγοι για την απόφαση

Η Γενική Γραμματεία της Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ), είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την Τρίτη (30/1), κατά την οποία του ανακοινώθηκε η ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να στηρίξει την υποψηφιότητα του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη ΣΕΚ αναδεικνύοντας την πρόθεση του να προωθήσει θέματα που αφορούν και επηρεάζουν τους εργαζόμενους, αναβαθμίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των εργασιακών σχέσεων και βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την κοινωνική πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου.

Ακολουθεί αυτούσια η Ανακοίνωση της ΣΕΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ, συνήλθε τη Δευτέρα 29/01/2018, σε έκτακτη συνεδρίαση και αξιολογώντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών και τα δεδομένα που δημιουργούνται ενόψει της ψηφοφορίας της ερχόμενης Κυριακής, η οποία θα αναδείξει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε τη στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη.

Η ΣΕΚ υπογραμμίζει την κρισιμότητα και αυτών των εκλογών, τόσο για το εθνικό μας πρόβλημα, όσο και για τη συνέχιση της πορείας ανάπτυξης και σταθερότητας της κυπριακής οικονομίας, έτσι ώστε να εδραιωθούν οι προοπτικές για περαιτέρω επίτευξη του στόχου της κοινωνικής συνοχής.

Με βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα και προοπτικές που προδιαγράφονται για περαιτέρω οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική πρόοδο, σε συνδυασμό με τον τρόπο διακυβέρνησης κατά την τελευταία πενταετία, η υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη κρίνεται ως η καλύτερη επιλογή για τον τόπο, για τους πιο κάτω λόγους:

1ο . Δημιουργήθηκαν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, ανατρέποντας τα δυσμενή δεδομένα και τους κινδύνους για πλήρη οικονομική και κοινωνική κατάρρευση του κράτους που υπήρχαν το 2012-2013. Σε συνεργασία με το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, η Κύπρος εξήλθε του Μνημονίου, απαλλάσσοντας τον τόπο από τα επαχθή μέτρα λιτότητας, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας.

2ο. Μέσα από την οικονομική ανάκαμψη, τα ποσοστά ανεργίας παρουσιάζουν σημαντική και συνεχή μείωση ενώ δημιουργήθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης της συνδικαλιστικής παρέμβασης σε ότι αφορά την επαναφορά μισθολογικών και παρεμφερών ωφελημάτων σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Επιπρόσθετα, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, για επαναφορά της ΑΤΑ και αποτροπής περαιτέρω μισθολογικών μειώσεων, στηρίζοντας την πραγματική οικονομία.

3ο. Η οικονομική ανάκαμψη και η διαδικασία για επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας καθώς και η ομαλή λειτουργία των εργασιακών σχέσεων, αποτυπώνεται και μέσα από τη νομοθετική ρύθμιση βασικών όρων της Συλλογικής Σύμβασης στη ξενοδοχειακή Βιομηχανία και την πρόσφατη ολοκλήρωση του διαλόγου για ανάλογη ρύθμιση στην Οικοδομική Βιομηχανία. Επιπρόσθετα, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η προώθηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την πάταξη της αδήλωτης απασχόλησης που ήταν πάγια θέση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

4ο. Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τον τόπο, έγινε εφικτή η προώθηση του μεγαλύτερου σύγχρονου κοινωνικού οράματος, μέσω της ψήφισης των δύο νομοσχεδίων για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, μεταρρύθμιση, μέσα από την οποία όλοι οι πολίτες θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, κατά τρόπο ισότιμο και αλληλέγγυο.

5ο. Η εισαγωγή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) με σαφή στόχευση, αποτελεί τεράστια μεταρρύθμιση στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, δημιουργώντας συνθήκες και προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου, αλλά και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

6ο. Η ανάκαμψη που παρατηρείται στην οικονομία του τόπου ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της κυβέρνησης αλλά και της υπεύθυνης και αποφασιστικής στάσης των εργαζομένων έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ημικρατικών οργανισμών, αποτρέποντας τη λογική των αποκρατικοποιήσεων που προωθήθηκαν στην περίοδο του μνημονίου.

Η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αποτελεί για τη ΣΕΚ αδιαπραγμάτευτο στόχο. Η συσσωρευμένη εμπειρία του Νίκου Αναστασιάδη, σε συνάρτηση με τις συμμαχίες που έχει πετύχει σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ενίσχυση των προσπαθειών επίλυσης του εθνικού μας προβλήματος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, μακριά από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

Καταλήγοντας, η ΣΕΚ ως η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του τόπου, με σεβασμό προς την ιδεολογική της ταυτότητα, την ιστορία της και τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπεί, καλεί τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, έτσι ώστε να συνεχιστεί η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και ολόκληρη την κοινωνία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top