ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά - Νίμιτς

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά - Νίμιτς

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ειδικού Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, στην Αθήνα. Ο Μάθιου Νίμιτς είχε συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ενώ προηγουμένως συνάντησε και τον Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Νίμιτς, ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε τη συνάντηση «παραγωγική» και υποστήριξε ότι με καλή θέληση των δύο πλευρών το ζήτημα του ονοματολογικού μπορεί να επιλυθεί.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στα σημεία όπου υπάρχουν διαφωνίες η ελληνική πλευρά έχει ήδη προτείνει εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. «Αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, θα συνεχίσουμε», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις προτάσεις επί του ονοματολογικού, τις οποίες συζήτησαν με τον κ. Νίμιτς.

Από την πλευρά του, ο Ειδικός Διαμεσολαβητής του ΟΗΕ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ ειλικρινής και ενεργητική προς τη λύση του προβλήματος». «Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια είναι τα ζητήματα. Είναι ώρα των αποφάσεων και πιστεύω ότι βρισκόμαστε εκεί», συμπλήρωσε ο Μάθιου Νίμιτς.

Τέλος, αναφορικά με τα ονόματα που έχει προτείνει, ο κ. Νίμιτς σημείωσε: «Υπήρξαν κάποιες διαρροές ορισμένων ιδεών, όμως δεν θεωρώ ότι πρέπει να λέω δημόσια αυτές τις ιδέες».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top