ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΟΖ: Νέα τουρκική Navtex – Παίζει πάνω στη «Σουπιά» η Τουρκία

ΑΟΖ: Νέα τουρκική Navtex – Παίζει πάνω στη «Σουπιά» η Τουρκία

Με ισχύ μέχρι και την Παρασκευή (2/2) είναι η νέα τουρκική Navtex που δεσμεύει περιοχή πέραν των 40.000 χιλιομέτρων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σκοπός, όπως αναφέρεται, είναι η έλκυση υποβρύχιας συσκευής από πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά για πρώτη φορά επικαλύπτει και περιοχή προς την οποία θα κινηθεί τις επόμενες μέρες το γεωτρύπανο Saipem 12.000.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος») το γεωτρύπανο της ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ θα κινηθεί προς τον στόχο «Σουπιά» του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Εν τω μεταξύ, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης εξέδωσε αντι-navtex, ενώ χαρακτηρίζει επικίνδυνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας την τουρκική ενέργεια και τονίζει ότι εκδόθηκε από μη αρμόδια Αρχή, καλώντας αεροπλάνα και πλοία να επικοινωνούν αντίστοιχα με τις Αρχές Ελέγχου του FIR Λευκωσίας και το «Κύπρος Ράδιο».

Μάλιστα, στα βόρεια όρια της τουρκικής παράνομης Navtex θα διενεργηθούν αεροναυτικές ασκήσεις του Ισραήλ μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top