ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υπερ-προβολή της ‘ανεξαρτησίας’ του Σταύρου Μαλά και η υπουργός Εξωτερικών του

Η υπερ-προβολή της ‘ανεξαρτησίας’ του Σταύρου Μαλά και η υπουργός Εξωτερικών του

Αν και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, πράγμα που δήλωσε ότι θα κάνει ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς, εντούτοις οι πληροφορίες για άλλα υπουργεία ξεπερνούν την έννοια της φήμης.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Όπως ειπώθηκε πολλάκις και από το ΑΚΕΛ και από τον ίδιο τον Σταύρο Μαλά και από την εκπρόσωπο Τύπου του επιτελείου του, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, πρωτοκλασάτα στελέχη του Κόμματος δεν θα συμμετάσχουν στη διακυβέρνηση. Από την άλλη, δεν ξεκαθαρίζεται τι νοεί η λέξη «πρωτοκλασάτα».

Τις τελευταίες μέρες, κυρίως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, στο επιτελείο Μαλά επικεντρώθηκαν στο να πείσουν κυρίως τον λαό ότι η υποψηφιότητα που πέρασε στον δεύτερο γύρο είναι ανεξάρτητη.

Επί της ουσίας, το βράδυ της Κυριακής, μόνο ο Άντρος Κυπριανού στάθηκε πίσω από τον κ. Μαλά, την ώρα ανάγνωσης της δήλωσής του.

Πέραν τούτου, τη Δευτέρα (29/1) στο TvOne και την Τρίτη (30/1) στο ΣΙΓΜΑ, η Βουλευτής των Νέων Δυνάμεων Ειρήνη Χαραλαμπίδου επέμενε για τη δική της ανεξαρτησία, διατυπώνοντας τη θέση ότι οι Νέες Δυνάμεις δεν συμμετέχουν στα κομματικά όργανα ούτε έχουν κομματική ταυτότητα. Μάλιστα, ήταν έντονη στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» της Κατερίνας Χριστοφίδου.

Υπενθυμίζουμε και τον καυγά με την Αννίτα Δημητρίου και τη δήλωση «δεν είμαι πολιτικός, δεν μπορώ να λέω ψέματα», αν έχει κάποια σημασία.

Η τακτική του επιτελείου Μαλά είναι αφενός κατανοητή. Οι ψηφοφόροι που απομένουν, αυτοί δηλαδή του «ενδιάμεσου χώρου», αυτοί της αποχής, ακόμα και αυτοί του ΕΛΑΜ (ακόμα και αν δεν το παραδέχονται στην Εζεκία Παπαϊωάννου) θα δυσκολευτούν να ψηφίσουν έναν Πρόεδρο που χαλιναγωγείται από το ΑΚΕΛ.

Προβάλλοντες, κιόλας, τον Μαλά ως «δεύτερο Βασιλείου», ως ένα νεοφανή υποψήφιο που θα συνενώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και θα λύσει το Κυπριακό, οι εκπρόσωποί του «κυνηγούν» τους αναποφάσιστους.

Αφετέρου, τα σχόλια ποικίλουν για την «ανεξαρτησία» της υποψηφιότητας. Ούτως ή άλλως, το ΑΚΕΛ επέλεξε τον Μαλά για υποψήφιο και όχι το αντίθετο.

Βέβαια, αυτό που διαφαίνεται είναι η προσπάθεια να παραμείνει αυτός ο μανδύας της «ανεξάρτητης υποψηφιότητας», ακόμα και μετά την Κυριακή αν εκλεγεί ο Σταύρος Μαλάς.

Ενδεικτικό είναι το ότι πλάι στον κύριο Μαλά, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και εν μέσω πανηγυρισμών, ήταν από τη μια η σύζυγός του Ζαχαρούλα και από την άλλη η Ανδρούλλα Βασιλείου. Η οποία, όπως πληροφορούμαστε, προορίζεται για υπουργός Εξωτερικών σε περίπτωση που εκλεγεί ο κύριος Μαλάς στο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top