ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Επιστρέφουν δίπλα στον Αναστασιάδη Ρότσας και Τριανταφυλλίδης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Επιστρέφουν δίπλα στον Αναστασιάδη Ρότσας και Τριανταφυλλίδης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ανακοινώσεις εξέδωσαν ο νομικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ, Κρις Τριανταφυλλίδης και ο τέως βουλευτής, Χρήστος Ρότσας.

Αμφότεροι εκφράζουν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη και εξηγούν ότι δεν μπορούν να σωπάσουν τη δεύτερη Κυριακή.

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης, που πρωταγωνίστησε στην κριτική ενάντια στον Πρόεδρο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζει ότι εκφράζει «την πλήρη υποστήριξη στην υποψηφιότητα» του Προέδρου, με τον οποίο είχε συνομιλία.

Η ανακοίνωση:
«Είχα σήμερα, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνάντηση μαζί του.

Στα πλαίσια της εν λόγω συνάντησης είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της απόψεις μου αναφορικά με το Κυπριακό και ειδικότερα σε σχέση με τους μελλοντικούς χειρισμούς σχετικά με αυτό. Απόψεις τις οποίες έχω πολλές φορές δημοσιοποιήσει ευρισκόμενος μάλιστα κάποιες φορές σε διαφωνία μαζί του. Γεγονός απόλυτα θεμιτό μέσα σε μια δημοκρατική χώρα.

Διεξήχθη ένας γόνιμος και χρήσιμος διάλογος η κατάληξη του οποίου με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι διατεθειμένος να ακούσει και να λάβει σοβαρά υπ’ όψη, στα πλαίσια ενδεχόμενης μελλοντικής διαπραγμάτευσης σε σχέση με το Κυπριακό, θέσεις όπως τις δικές μου. Η τελική απόφαση βέβαια στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης είναι πάντοτε δική του και αν υπάρξει κατάληξη, του Κυπριακού Ελληνισμού στα πλαίσια δημοψηφίσματος.

Έχω πολλές φορές αναφέρει ότι για εμένα πρωταρχική σημασία είχε και έχει η σωστή επίλυση του Κυπριακού. Δεν διεκδικώ σίγουρα το αλάθητο αλλά διεκδικώ το δικαίωμα να εκφράζω τις απόψεις μου κατά τρόπο ουσιαστικό.

Υπεράνω όλων είναι η πατρίδα. Όχι τα πρόσωπα. Με γνώμονα αυτό και κατ’ ακολουθία της σημερινής συνομιλίας μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζω την πλήρη υποστήριξη μου στην υποψηφιότητα του.

Θεωρώ καθήκον μου ως ενεργός πολίτης, όχι να απέχω αλλά να συμμετέχω προσπαθώντας να επηρεάσω, ει δυνατόν, με τις θέσεις και τις απόψεις μου προς την κατεύθυνση που θεωρώ ορθή».

Από πλευράς του, ο Χρήστος Ρότσας, έντονα κριτικός μέσω του παρατηρητηρίου ΔΗΣΥ και ενώ υποστήριξε την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου στον πρώτο γύρο, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη και γιατί το Παρατηρητήριο ΔΗΣΥ θα είναι πια μόνο «Παρατηρητήριο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top