ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Δεκέμβριο το αίτημα Ακιντζί να αποσύρει τον χάρτη του

Από τον Δεκέμβριο το αίτημα Ακιντζί να αποσύρει τον χάρτη του

Σήμερα (1/2)μάθαμε ότι τα ΗΕ επέστρεψαν στην τ/κ πλευρά τον χάρτη της για το εδαφικό, λέει στο ΚΥΠΕ ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Το ότι τα Ηνωμένα Έθνη επέστρεψαν πίσω στην τουρκοκυπριακή πλευρά τον χάρτη για το εδαφικό που αυτή κατάθεσε τον Ιανουάριο του 2017 στη Γενεύη το μάθαμε σήμερα από τη δήλωση του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, κληθείς να πει αν ε/κ πλευρά ήταν ενήμερη για την εξέλιξη αυτή.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως "περιήλθε σε γνώση μας στις αρχές του Δεκέμβρη το αίτημα του κ. Ακιντζί για να αποσύρει τον χάρτη του. Το συζητήσαμε με τα Ηνωμένα `Εθνη και τους είπαμε ότι δεν συμφωνούμε και δεν δίνουμε την συγκατάθεσή μας για να δοθεί πίσω ο χάρτης στον κ. Ακιντζί από τα Ηνωμένα ‘Εθνη, και τα Ηνωμένα ‘Εθνη δεν επανήλθαν για να μας πουν ότι πράγματι επέστρεψαν τον χάρτη στον κ. Ακιντζί", πρόσθεσε.

"Είπαμε ότι αυτό το πράγμα παραβιάζει την έννοια της διαδικασίας, είναι ενάντια στη διαδικασία, και ότι δεν δίνουμε τη συγκατάθεσή μας. Αλλά δεν ήλθαν τα Ηνωμένα ‘Εθνη να μας πουν ότι όντως το έκαναν", σημείωσε ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, προσθέτοντας πως "πρώτα απ` όλα έπρεπε να επικοινωνήσουν να μας πουν ότι θα το κάνουν".

"`Οταν το αίτημα του κ. Ακιντζί περιήλθε σε γνώση μας, εξηγήσαμε στα Ηνωμένα `Εθνη ότι εμείς δεν συμφωνούμε, και δεν δώσαμε τη συγκατάθεσή μας. Από εκεί και πέραν δεν επανήλθαν να μας πουν ότι το έκαμαν", σημείωσε, καταλήγοντας, ο κ. Μαυρογιάννης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top