ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλεγγύη: Με ομόφωνη απόφαση 94-0 αποφάσισε «Ούτε Αναστασιάδη ούτε Μαλά» - Οι λόγοι

Αλληλεγγύη: Με ομόφωνη απόφαση 94-0 αποφάσισε «Ούτε Αναστασιάδη ούτε Μαλά» - Οι λόγοι

Σε συνέχεια των αποφάσεων που έλαβαν τα κόμματα τα οποία στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο στο Α' Γύρο των Προεδρικών Εκλογών το Κίνημα Αλληλεγγύη αποφάσισε και αυτή ότι δεν θα στηρίξει κανένα από τους δύο υποψηφίους.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος:

Το Κεντρικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλληλεγγύη σε συνεδρία την νύχτα της Πέμπτης (1/2) για τις Προεδρικές Εκλογές, με ψήφους 94-0 αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την κάτωθι εισήγηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου:

«Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης και ανάλυσης των δεδομένων που διαμορφώθηκαν μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και εν όψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, τίθεται προς έγκριση η κάτωθι εισήγηση:

Α. Χάσμα μέγα χωρίζει τις θέσεις μας επί του Κυπριακού με τις διακηρυγμένες πολιτικές των δύο υποψηφίων- νικητών του πρώτου γύρου των εκλογών. Κατά την εκτίμηση μας οι πολιτικές των Μαλά-Αναστασιάδη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την επιβίωση του λαού και του τόπου μας.

Β. Οι δυνάμεις που αγωνίστηκαν ενωμένες για μια διαφορετική πορεία στο Κυπριακό, μια πολιτική εθνικής σωτηρίας, επιβάλλεται να διατηρήσουν την συνοχή τους και να λειτουργήσουν ως ενιαίο, συμπαγές και αρραγές μέτωπο όχι μόνον εν όψει του δευτέρου γύρου της προεδρικής εκλογής αλλά και για την πάρα πέρα πορεία του Κυπριακού. Για την επιτυχή έκβαση της προσπάθεια αυτής το Κίνημα μας θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεων του.

Γ. Η Αλληλεγγύη δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμιά Κυβέρνηση στη βάση των προγραμμάτων των δύο υποψηφίων με τα οποία διαφώνησε και διαφωνεί κάθετα. Πιστοί στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας και για να στεκόμαστε αντάξιοι στον κόσμο που μας τίμησε και μας ακολουθεί, θα αγωνιστούμε ενάντια στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, στην εκ περιτροπής προεδρία, στην παραχώρηση Ελληνικών εδαφών στην Τουρκία, στην απεμπόληση των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων προσφύγων, στην παραμονή των εποίκων, στην παραμονή των στρατευμάτων και στην διατήρηση των εγγυήσεων, στην παραχώρηση των 4 ευρωπαϊκών ελευθεριών στους τούρκους πολίτες, στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην υπονόμευση του Ελληνισμού στην γη των προγόνων του και στον εν τέλει εκτουρκισμό του νησιού μας. Θα συνεχίσουμε αγωνιζόμενοι σθεναρά για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου.

Δ. Οι διαφωνίες μας με τα προγράμματα των δύο υποψηφίων για αντιμετώπιση των προβλημάτων της Οικονομίας, της εσωτερικής διακυβέρνησης και της κοινωνικής πολιτικής, καθώς και η απαίτηση της κοινωνίας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημοκρατικού, δίκαιου και αποτελεσματικού κράτους, που θα σέβεται και θα εξυπηρετεί τους πολίτες, καθιστούν την όποια συνεργασία αδύνατη.

Κατά συνέπεια, καλούμε τους πολίτες να ασκήσουν οπωσδήποτε το εκλογικό τους δικαίωμα, μη ψηφίζοντας κανένα από τους δύο υποψήφιους. Ούτε τον Νίκο Αναστασιάδη, ούτε τον Σταύρο Μαλά. Τούτο συνιστά μιαν κατ’ εξοχήν πολιτική πράξη ενεργών πολιτών που αποδεικνύει ότι το Κίνημα μας παραμένει πιστό στις αρχές και τις αξίες του και συνεχίζει με πάθος τον Αγώνα για την σωτηρία της Κύπρου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top