ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΟΔΙΝΟ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πέραν των 2 τόνων κρέατος δεσμεύτηκαν στην Κύπρο

ΒΟΔΙΝΟ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πέραν των 2 τόνων κρέατος δεσμεύτηκαν στην Κύπρο

Πέραν των δύο τόνων βόειου κρέατος δέσμευσαν στους ψυκτικούς θαλάμους εισαγωγέα στην Κύπρο οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, αφού ύστερα από ενημέρωσή που είχαν από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συγκεκριμένο κρέας, βρετανικής προέλευσης, κρίθηκε μη ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση από κλιμάκιο της Αρχής Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA).

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης, είπε πως διαπιστώθηκε από τους αρμοδίους των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ότι επιπλέον 870 κιλά έχουν ήδη διανεμηθεί σε γνωστή αλυσίδα μπαρ και εστιατορίων στην Κύπρο, ωστόσο, ο διανομέας επικοινώνησε ήδη μαζί τους, ζητώντας την άμεση τη δέσμευση και την επιστροφή οποιωνδήποτε ποσοτήτων υπάρχουν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Κανένας κίνδυνος για το καταναλωτικό κοινό

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, πως το καταναλωτικό κοινό δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο από την κατανάλωση του συγκεκριμένου κρέατος, αφού όπως τους έχει επισημάνει η FSA δεν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που η κατανάλωση του συγκεκριμένου κρέατος να έχει προκαλέσει πρόβλημα υγείας.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι ούτε στην Κύπρο έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής οτιδήποτε.

«Σίγουρα κάποια ποσότητα από το συγκεκριμένο κρέας καταναλώθηκε και στην Κύπρο, ωστόσο, δεν έχουμε δηλωμένο κάποιο περιστατικό και καμιά ένδειξη», ανέφερε.

Εξήγησε ότι δεν είναι ότι το συγκεκριμένο κρέας που ήταν ακατάλληλο προς κατανάλωση, αλλά η ανάκλησή του οφείλεται στη μη τήρηση των κανόνων συνθηκών υγιεινής στο χώρο, όπου φυλαγόταν το κρέας.

Εξάλλου, σύμφωνα με έγκριτη ιστοσελίδα που ασχολείται με τον τομέα του κρέατος παγκοσμίως, αναφέρει ότι  «βοδινό κρέας από βρετανική εταιρεία, που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο ανθυγιεινής επεξεργασίας κρέατος, έχει εισαχθεί στην Κύπρο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top