ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: H απόφαση του ΕΛΑΜ για τις εκλογές

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: H απόφαση του ΕΛΑΜ για τις εκλογές

Μετά από συνεδρία των συλλογικών οργάνων του Κινήματος και διαβουλεύσεις με το Πατριωτικό Μέτωπο Λακεδαιμόνιοι, που στήριξαν το ΕΛΑΜ στις Προεδρικές εκλογές, κατάληξαν σε ομόφωνη απόφαση όσον αφορά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Κύβος ερρίφθη και από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, μετά και την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν ομόφωνα όσα παρέστησαν στην συνεδρία την Παρασκευή 2/2.

Το ΕΛΑΜ, ενημέρωσε για την απόφασή του, μέσω ανακοίνωσης.

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, ενώ ταυτόχρονα τους διαβεβαιώνουμε πως θα τους τιμήσουμε και εμείς μέσα από τις πράξεις μας. Όπως είχαμε υποσχεθεί πριν τις εκλογές, εμείς δεν πρόκειται να πουλήσουμε τις ψήφους και τα ποσοστά τα οποία έχουμε λάβει, με στόχο να αποκτήσουμε υπουργικές καρέκλες, θέσεις και αξιώματα.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αντί να διαβουλευτούμε πίσω από κλειστές πόρτες, σεβόμενοι την λαϊκή βούληση, αποστείλαμε ένα κοινό ερωτηματολόγιο και στους δύο εναπομείναντες υποψηφίους, το οποίο για σκοπούς διαφάνειας δημοσιοποιήσαμε.

Η απάντηση που λάβαμε από τον κ. Αναστασιάδη δεν μας ικανοποίησε. Είναι εμφανές το χάσμα μεταξύ των πολιτικών μας θέσεων σε αρκετά ζητήματα.

Από την άλλη μεριά η στάση που τήρησε ο κ. Μαλάς, ο οποίος επέλεξε να αγνοήσει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα είκοσι δύο χιλιάδων ψηφοφόρων, δεικνύει μια παντελώς αντιδημοκρατική συμπεριφορά και επαναφέρει στις μνήμες μας σοβιετικού τύπου καθεστώτα στα οποία δεν υπήρχε το δικαίωμα της αντίθετης άποψης. Η κίνηση του Επιτελείου του Σταύρου Μαλά και του ΑΚΕΛ, αποδεικνύει ξεκάθαρα ποιος υιοθετεί φασιστικές νοοτροπίες και τακτικές, οι οποίες αντί να φέρνουν την ενότητα στον λαό, καλλιεργούν την διχόνοια, που έχει σαν στόχο να καλύψει τα σκάνδαλα που βαραίνουν το συγκεκριμένο κόμμα.

Η ΑΚΕΛική προπαγάνδα, των τελευταίων ημερών, ούτε μας τρομάζει, ούτε μας λυγίζει.

Σε σχέση όμως με την απόφαση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα πρέπει τονίσουμε ότι δεν θεωρούμε τους ψηφοφόρους μας κομματική ιδιοκτησία αλλά ανθρώπους με ελεύθερη βούληση. Η επιλογή τους να στηρίξουν το Κίνημά μας στον πρώτο γύρο των εκλογών, αποδεικνύει ότι είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες οι οποίοι έχουν κρίση και άποψη για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας. Ως εκ τούτου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τους εμπιστεύεται απόλυτα και τους καλεί να πράξουν κατά την κρίση τους αυτό που θεωρούν ορθότερο, στον Β’ Γύρο των Προεδρικών εκλογών του 2018.

Κλείνοντας, στέλνουμε το μήνυμα ότι για εμάς οι εκλογές αποτελούν μέρος του αγώνα και όχι ο αγώνας μας. Καλούμε τον λαό, την επόμενη των εκλογών να βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα απέναντι στις κοινές προκλήσεις και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, γιατί για εμάς ο λαός δεν μπορεί να χωριστεί σε δεξιούς, κεντρώους ή αριστερούς.

Ενωμένοι και περήφανοι συνεχίζουμε τον δρόμο που έχουμε χαράξει, για τον λαό και την πατρίδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top