ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ιδιώτη δικηγόρο η γνωμοδότηση για το αν πρέπει να διατυπωθούν κατηγορίες σε βάρος Λοϊζίδου

Σε ιδιώτη δικηγόρο η γνωμοδότηση για το αν πρέπει να διατυπωθούν κατηγορίες σε βάρος Λοϊζίδου

Σε ιδιώτη δικηγόρο ανέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης τη γνωμοδότηση και συμβουλή ως προς το ενδεχόμενο διατύπωσης κατηγορίας ή κατηγοριών σε βάρος της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου, μετά και την ολοκλήρωση της έκθεσης του ερευνώντος λειτουργού.

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται πως «ενεργώντας ως αρμόδια αρχή δυνάμει των σχετικών διατάξεων του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας παρέλαβε καθηκόντως χθες την έκθεση του διορισθέντα από το Υπουργικό Συμβούλιο ερευνώντος λειτουργού κ. Δ. Χατζηκωστή σχετικά με την έρευνα που διεξήγαγε ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κα Ε. Λοιζίδου».

Σύμφωνα με τον ίδιο Νόμο και τους σχετικούς Κανονισμούς, προστίθεται, «η έκθεση του ερευνώντα λειτουργού παραπέμπεται από την αρμόδια αρχή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για γνωμοδότηση και συμβουλή ως προς το εάν μπορεί να διατυπωθεί κατηγορία εναντίον του υπαλλήλου και σε περίπτωση καταφατικής γνωμοδότησης, διατυπώνει και τη σχετική κατηγορία / σχετικές κατηγορίες».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι «λόγω της ιδιάζουσας θέσης του στην υπό εξέταση περίπτωση και για σκοπούς διασφάλισης της αντικειμενικότητας και αμεροληψίας της όλης διαδικασίας,  ο Γενικός Εισαγγελέας έχει αναθέσει την εκπροσώπηση του για γνωμοδότηση και συμβουλή ως προς το ενδεχόμενο διατύπωσης κατηγορίας / κατηγοριών, σε ιδιώτη δικηγόρο, τον κ. Χρ. Χριστάκη, ο οποίος και θα ενεργήσει τα δέοντα ως ο Νόμος προνοεί».

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top