ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται – Μπροστά στην ιστορία ο Αναστασιάδης

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται – Μπροστά στην ιστορία ο Αναστασιάδης

Σίγουρα οι δημοσκοπήσεις εξόδου δεν έβγαλαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Από την άλλη, ήταν ενδεικτικές για την πορεία της καταμέτρησης, τη στιγμή μάλιστα που και τα πέντε κανάλια παγκύπριας εμβέλειας προέκριναν τον Νίκο Αναστασιάδη ως επανεκλεγέντα και νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ούτως ή άλλως, τα Exit-Polls δεν δείχνουν αμφίρροπο αποτέλεσμα αλλά η διαφορά των 5-9% που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις εξόδου, προέκριναν μια επανάληψη των προεδρικών του 2013.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, κυρίαρχος του σκηνικού, επανεξελέγη αφού επιβεβαίωσε τα Exit-Polls και θα έχει να αντιμετωπίσει αφενός ένα ενδυναμωμένο ΑΚΕΛ –το 30% του πρώτου γύρου έδωσε άλλη πνοή στο κόμμα της Αριστεράς– αλλά και όλα τα προβλήματα του τόπου.

Στο Κυπριακό θα πρέπει να «κρατήσει κοντά» το ΑΚΕΛ και τον Άντρο Κυπριανού, αν φυσικά θελήσει να προχωρήσει σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Στην Οικονομία θα τεθεί αντιμέτωπος με το ζήτημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, καθώς και με την καυτή πατάτα που λέγεται Συνεργατισμός.

Πέραν αυτών θα έχει να αντιμετωπίσει έναν τρίτο πόλο, που, παρόλη την ήττα του, μοιάζει να μαζεύει τα συντρίμμια του και να πορεύεται ενιαίος στην επόμενη μέρα των προεδρικών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 1/3 του κυπριακού λαού (αποχή, άκυρα, λευκά) δεν δίνει εντολή στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top