ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Δεν αλλάζει ένοικο το Προεδρικό - Το αποτέλεσμα και η επόμενη μέρα - ΠΙΝΑΚΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Δεν αλλάζει ένοικο το Προεδρικό - Το αποτέλεσμα και η επόμενη μέρα - ΠΙΝΑΚΑΣ

Σε επανάληψη της 24ης Φεβρουαρίου 2013 εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στις προεδρικές εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα πάρει τον δρόμο για τη Λεμεσό αλλά θα μείνει για άλλα πέντε χρόνια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από πλευράς του, ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη, θα μπορεί να περηφανεύεται για μια αξιοπρεπή μάχη, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί ως ο 8ος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Συνεχάρη Αναστασιάδη ο Μαλάς- Χτύπησε και από αλλού το τηλέφωνο του Πρόεδρου

Το 55,99% που έλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ξεκάθαρο τη στιγμή που ο κ. Μαλάς έλαβε μόλις το 44,01%.

Η επόμενη μέρα μοιάζει πραγματικά δύσκολη για τον επανεκλεγέντα Νίκο Αναστασιάδη. Το Κυπριακό μοιάζει δύσβατο, ο Μουσταφά Ακιντζί και το κατοχικό καθεστώς απομακρύνονται από την τράπεζα των διαπραγματεύσεων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να βρει λύσεις.

Ειδικά σε μια στιγμή που κατακρίνεται από την αντιπολίτευση του ενδυναμωμένου από τις εκλογές ΑΚΕΛ, θα πρέπει να βρει τη διέξοδο για το εθνικό ζήτημα.

Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ είτε θα παίξει όπως έπαιξε στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη είτε θα σκληρύνει τη στάση του για να αποδυναμώσει τον Πρόεδρο είτε θα σταθεί δίπλα του για μια απέλπιδα προσπάθεια στο Κυπριακό.

Πέραν τούτων, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα περιβαλλοντικά και τα εκπαιδευτικά θέματα δεν είναι επιλυμένα και η ηγεσία του τόπου οφείλει να βρει λύσεις.

Επιμένουμε ότι η αποχή θα πρέπει να συζητηθεί, καθώς και η απαξίωση του 1/3 του κυπριακού λαού προς την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αποχή του 26,03%, καθώς και το 4,64% περίπου των λευκών/ακύρων δεν προνοούν υγιή δημοκρατική διαδικασία. Οι 22.000 ψήφων που απώλεσε ο Νίκος Αναστασιάδης είναι άξιες προβληματισμών για τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο.

Θα πρέπει να αναμένουμε επίσης τη στάση που θα κρατήσει ο λεγόμενος ενδιάμεσος χώρος. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, Αλληλεγγύη και Συμμαχία Πολιτών είτε θα αποτελέσουν αγκάθι στις προσπάθειες του Αναστασιάδη είτε θα τον βοηθήσουν σε επί μέρους ζητήματα. Προς το παρόν, τα κόμματα δεν φαίνεται να δείχνουν έτοιμα να συνεννοηθούν.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top