ΠΑΡΑ-THEMA

Μετά τον Νίκαρο ποιος; - 'Έτον τον επόμενο' φώναζε το πλήθος

Μετά τον Νίκαρο ποιος; - 'Έτον τον επόμενο' φώναζε το πλήθος

“Έτον τον επόμενο” φώναζε το πλήθος έξω από το προεκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη στην πρωτεύουσα, το βράδυ της Κυριακής, μόλις έφτασε στο χώρο ο Νίκος Χριστοδουλίδης, γεγονός που με την κεκτημένη προεκλογική ταχύτητα των ημερών, δίνει τροφή για συζητήσεις, επιπέδου καφενείου βέβαια, για το μέλλον του ανδρός.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Ευρεία η αναγνώριση στο πρόσωπο του Νίκου Χριστοδουλίδη, τόσο σε επίπεδο συναγερμικών, αλλά και γενικώς ομολογουμένως της ευρύτερης πολιτικής σκηνής του τόπου.

Ο μέχρι σήμερα (5/2) κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την γνώμη του υποφαινόμενου, συγκεντρώνει κάποια χαρακτηριστικά, που σε σχέση με τα στοιχεία της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας,είναι ένα από τα πρόσωπα που θα απασχολήσουν την προεκλογική περίοδο του 2023.

Με ακαδημαϊκό έργο στο παρελθόν του, με σπουδές σε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές και την αναγόρευση του το 2003 σε διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμφίβολα μπορεί να διατελέσει ένα σημαντικό τεχνοκρατικό ρόλο στην Κυπριακή πολιτική σκηνή.

Ακόμη, ο κ. Χριστοδουλίδης, μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς να συμπεριλαμβάνετε στα ενεργά πολιτικά πρόσωπα, ξεκίνησε από το 1999 να μαζεύει πολιτικές εμπειρίες αφού έγινε μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος στο Λονδίνο, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα και Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας στο βιογραφικό του.

Βάσιμες, φαίνεται να είναι οι φήμες που θέλουν τον Χριστοδουλίδη να αναλαμβάνει το Υπουργείο εξωτερικών, αφού διετέλεσε επίσης Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Εξωτερικών και Διευθυντής Γραφείου Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ανατέθηκαν καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου της Προεδρίας στις Βρυξέλλες.

Επίσης, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για το ΥΠΕΞ, ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, μπαίνει για τα καλά στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αρένας, εμπλουτίζοντας έτσι το πολιτικό του βιογραφικό σημαντικά.

Στις Προεδρικές του 2018, είδαμε ότι ο λεγόμενος κεντρώος χώρος, κάθε άλλο παρά έκτισε γέφυρες συνεργασίας, είτε με ΑΚΕΛ, είτε με ΔΗ.ΣΥ, κρατώντας μια περίεργη επίσημη απόσταση και από τους δύο υποψηφίους.

Στην εξίσωση, εύκολα μπορεί κάποιος να προσθέσει το γεγονός ότι από πολλούς θεωρείται ένα άφθαρτο, φρέσκο πρόσωπο για την πρώτη γραμμή της πολιτικής, ενώ η αποδοχή του και από "εξωσυναγερμικές" προσωπικότητες είναι πλέον δεδομένη.

Μετά τον “Νίκαρο” λοιπόν ποίος, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού; Αβέροφ Νεωφύτου; Η μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή και η συναγερμική του ταυτότητα με τη συχνή αντιπαράθεση του με την αντιπολίτευση, μάλλον θα δυσκολέψουν τις όποιες συνεργασίες.

Οι εκλογές του 2023 είναι μακρυά, έχουμε να δούμε πολλά μέχρι τότε, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο γεννηθείς στη Γεροσκήπου το 1973, είναι μια σχετικά νέα πολιτική προσωπικότητα που ήρθε για να μείνει. Ίδωμεν.

*Φωτογραφία από την υποδοχή του Ν. Χριστοδουλίδη στο επιτελείο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top