ΥΓΕΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δεκάδες παιδιά ετησίως στο εξωτερικό για χειρουργικές επεμβάσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Δεκάδες παιδιά ετησίως στο εξωτερικό για χειρουργικές επεμβάσεις

Κάθε χρόνο περίπου 50 παιδιά με εκ γενετής καρδιοπάθεια αποστέλλονται στο εξωτερικό, για χειρουργικές επεμβάσεις σε ιατρικά κέντρα που το Υπουργείο Υγείας συνήψε συμφωνία συνεργασίας ενώ άλλα περίπου 30 άτομα χειρουργούνται από ομάδες ιατρών οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό στην Κύπρο, όπως λέχθηκε σήμερα (5/02) σε Διάσκεψη Τύπου.

Με την ευκαιρία της Εβδομάδας Συγγενών Καρδιοπαθειών από τις 7 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018 ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, Αντρέας Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι είναι συνεχής η επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, την Επιτροπή Υγείας της Βουλής, το Γραφείο Ευημερίας και όλους τους αρμόδιους λειτουργούς με σκοπό την προώθηση και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που μας απασχολούν».

Είπε ότι στις συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας κατατέθηκαν οι θέσεις του Συνδέσμου ο οποίος σημειώνει ότι «η επιλογή ιατρικών κέντρων για αποστολή ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια στο εξωτερικό, θα πρέπει να γίνεται, αφού ζητηθεί η γνώμη και των πέντε παιδοκαρδιολόγων του Μακάριου Νοσοκομείου και του Ιδιωτικού Κέντρου Μακάριο ‘Παιδί’ ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή επιλογή».
Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε, επίσης, «η συνεργασία Υπουργείου Υγείας με το ‘Ιατρικό Κέντρο Το Παιδί’ πρέπει να ανανεώνεται έγκαιρα έτσι ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των παιδιών μας».

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών εκτιμά ότι «τα δύο ιατρικά κέντρα παιδοκαρδιολογίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να λειτουργήσουν συναινετικά και συντονισμένα για την διατήρηση και συνέχιση του υψηλού επιπέδου και περαιτέρω ανάπτυξης της παιδοκαρδιολογίας στην Κύπρο για το καλό των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με Συγγενή Καρδιοπάθεια», όπως είπε ο Πρόεδρός του.

Προσθέτει ότι «τα Ιατρικά Κέντρα θα πρέπει να αξιολογούνται κάθε χρόνο και αυτά που παρουσιάζουν αυξημένα περιστατικά με προβλήματα θα πρέπει να αφαιρούνται από τον κατάλογο του Υπουργείου Υγείας ενώ οι Παιδοκαρδιολόγοι θα πρέπει να έχουν στενή συνεργασία με τους Παιδοκαρδιοχειρουργούς».

Πολύ σημαντικό για τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών είναι και η σμίκρυνση της λίστας αναμονής στην Παιδοκαρδιολογική Κλινική του Μακάριου Νοσοκομείου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας δήλωσε πως «είμαστε σίγουροι ότι κατανοείται τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας και κύριο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η ευημερία και η ποιότητα ζωής των παιδιών αυτών».

Την εβδομάδα τις 7 με 14 Φεβρουαρίου 2018 έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις, δραστηριότητες και διαλέξεις.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών, το Δημαρχείο Λευκωσίας, στην παρουσία και του πρώτου δημότη, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, θα φωταγωγηθεί, στις 6.15 το απόγευμα, με κόκκινο χρώμα το οποίο συμβολίζει την καρδιά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top