ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Αναστασιάδης, τις έχασε η ηγεσία του ΑΚΕΛ»

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Αναστασιάδης, τις έχασε η ηγεσία του ΑΚΕΛ»

Σε δήλωση επί του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών προέβη ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Λάβρος εναντίον της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι «τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Νίκος Αναστασιάδης, τις έχασε η ηγεσία του ΑΚΕΛ λόγω των χειρισμών που ενδεχομένως η ίδια ηθελημένα έκανε».

Αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο για την εκλογή, αξίωσε ουσιαστική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου και συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις πριν την κατάθεση νομοσχεδίων στη βουλή.

Συνεχάρη επίσης τον Σταύρο Μαλά «για την ευπρέπεια που επέδειξε στην ψεσινή του ομιλία», ενώ παρατήρησε ότι «επιχειρείται να μεταφερθεί το βάρος της ευθύνης για την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι την ευθύνη έχει η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο κ. Μαλάς διότι «από την πρώτη στιγμή απέκλεισαν οποιανδήποτε προοπτική συνεργασίας εμμένοντας στην πλήρη υιοθέτηση των θέσεων του Σ. Μαλά».

«Η ΕΔΕΚ δεν απαίτησε αναθεώρηση του συνόλου των θέσεων του Σταύρου Μαλά στο Κυπριακό. Επιδίωξε την ανεύρεση αμοιβαίων συγκλίσεων:
1. Στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων πριν από τη λύση.
2. Στην αντικατάσταση του συστήματος εκ περιτροπής προεδρίας.
3. Στη ρύθμιση του θέματος των εποίκων.
4. Στη διεξαγωγή κοινού δημοψηφίσματος για επικύρωση της λύσης.

Δήλωσε ότι «Καμία από τις θέσεις» δεν έγινε αποδεκτή και ως εκ τούτου η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά ήταν υποψηφιότητα ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ της πολιτικής Αναστασιάδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top