ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΟ: Η αλληλεξάρτηση του ΕΛΑΜ με τον ΔΗΣΥ – ΠΙΝΑΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Η αλληλεξάρτηση του ΕΛΑΜ με τον ΔΗΣΥ – ΠΙΝΑΚΕΣ

Το ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο προέτασσε τη διαφορετικότητα της υποψηφιότητας Χρίστου Χρίστου σε αυτές τις προεδρικές, δεν το αμφισβητεί κανένας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ούτε αμφισβητείται η διαφορετικότητα των θέσεων του ακροδεξιού κόμματος του κυπριακού κοινοβουλίου με τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμα και με τον ενδιάμεσο χώρο.

Το 5,65% και οι 21.846 ψήφοι ήταν σίγουρα μια μικρή νίκη για το ΕΛΑΜ και η επικύρωση της εδραίωσης του κόμματος στην πολιτική σκηνή της Κύπρου.

 

Εκείνο όμως που συζητείται έντονα είναι η απόφαση για τον δεύτερο γύρο, που δεν ταίριαζε, ας πούμε, σε ένα κόμμα σαν το ΕΛΑΜ. Η απόφαση για ψήφο «κατά συνείδηση», ειδικά μετά την απόφαση για ψήφο «ούτε στον έναν ούτε στον άλλον» των αντιπολιτευόμενων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Όπως δε διεφάνη από τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής και τις συσπειρώσεις των κομμάτων, υπήρχε λόγος στην απόφαση αυτή. Αποδείχτηκε επί του αποτελέσματος ότι το 69% των ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ ψήφισε Νίκο Αναστασιάδη και το 11% Σταύρο Μαλά, ενώ 20% κατέθεσε λευκή ή άκυρη ψήφο.

Είναι, επομένως, ενδεικτική η αλληλεξάρτηση αυτού του κόμματος με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Οι ψηφοφόροι τολμούν να ρίξουν «ψήφο διαμαρτυρίας» στον πρώτο γύρο, αλλά στηρίζουν υποψήφιους που αντιτίθενται με τις πολιτικές του ΕΛΑΜ στον δεύτερο γύρο.

Άρα, υποτιμώντας τον μύθο, οι 21.846 ψηφοφόροι που ψήφισαν Χρίστο Χρίστου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «εθνικιστές». Ούτε καν ως υποστηρικτές της αλλαγής που προέτασσε η υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top