ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι ‘χρυσές’ συντάξεις και φιλοδωρήματα των υπουργών

Οι ‘χρυσές’ συντάξεις και φιλοδωρήματα των υπουργών

Χιλιάδες ευρώ θα λάβουν οι υπουργοί που δεν θα επαναδιοριστούν στην νέα Κυβέρνηση, και μάλιστα χωρίς να φορολογηθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», στον κρατικό υπολογισμό του 2018 που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, το οποίο προοριζόταν να καλύψει το φιλοδώρημα του Προέδρου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, του κυβερνητικού εκπρόσωπου και των 11 υπουργών, σε περίπτωση που άλλαζε η κυβέρνηση.

Μετά την επανεκλογή του κ. Αναστασιάδη, ο ίδιος θα λάβει το φιλοδώρημά του στην λήξη της θητείας του το 2023, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους θα επαναδιοριστούν.

Επίσης, οι απερχόμενοι υπουργοί ‘κλείδωσαν’ και σύνταξη την οποία θα λάβουν μετά το 60ο έτος της ηλικίας τους, με την προϋπόθεση ότι δεν θα κατέχουν κάποια θέση ή αξίωμα στη Δημοκρατία.

Το ύψος του φιλοδωρήματος και της σύνταξης καθορίζεται από τους μήνες υπηρεσίας ενώ οι υπουργοί που δεν συμπλήρωσαν 12 μήνες, δεν δικαιούνται.

Όπως αναφέρει έκθεση του Γεν. Ελεγκτή, η σύνταξη υπουργού που υπηρέτησε 30 μήνες είναι 1,036 ευρώ μηνιαίως και το φιλοδώρημα 58, 039 ευρώ.

Υπουργός που υπηρέτησε πέντε χρόνια, θα λαμβάνει σύνταξη 1,684 ευρώ και φιλοδώρημα 94,314 ευρώ,

Σε περίπτωση που κάποιος υπηρετήσει και τα 10 χρόνια, η σύνταξη θα ανέρχεται στις 4,146 ευρώ και το φιλοδώρημα στα 232,157 ευρώ.

Το φιλοδώρημα που θα λαμβάνουν οι υπουργοί δεν υπόκειται στην επιβολή φόρου εισοδήματος σε αντίθεση με τα ισχύοντα στους κρατικούς υπαλλήλους και αυτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top