ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΟΝΔΙΝΟ: «Πρεσβεία» του ψευδοκράτους στο κέντρο της πόλης – Προκαλεί η παρουσία της σημαίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΟΝΔΙΝΟ: «Πρεσβεία» του ψευδοκράτους στο κέντρο της πόλης – Προκαλεί η παρουσία της σημαίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προκαλεί ερωτήματα η καταγγελία πολίτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με κτήριο που χρησιμοποιεί το ψευδοκράτος στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του, αντιλήφθηκε σημαία του ψευδοκράτους να ανεμίζει σε κτήριο στο Bedford Square, αλλά εκείνο που προκάλεσε περισσότερη εντύπωση είναι η αναγραφή στην πινακίδα της εισόδου: «Office of the London representative Turkish republic of northern Cyprus».

Δηλαδή, «Γραφείο πρέσβη της ‘ΤΔΒΚ’ στο Λονδίνο». Ο πολίτης ζητά εξηγήσεις, ενώ το ThemaOnline προσπάθησε να επικοινωνήσει με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, μας αναφέρθηκε ότι αυτό συμβαίνει πάρα πολλά χρόνια, ίσως με την ονομασία των εμπορικών τμημάτων.

Εν αναμονή πληροφόρησης, ψάξαμε την ιστοσελίδα αυτής της παράνομης αντιπροσωπείας στο Λονδίνο. Η ιστοσελίδα γράφει ότι η αντιπροσωπεία φέρει το όνομα της «πρεσβείας» από το 1983, ενώ από το 1996 εγκαταστάθηκε στα συγκεκριμένα γραφεία.

Μάλιστα, η παρούσα «πρέσβειρα» Ζεχρά Μπασιαράν διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016, ενώ υπηρέτησε, όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα, στο γραφείο «πρέσβη» στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ανάλογα γραφεία λειτουργούν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής: Αναγνωρίζουν τις αντιπροσωπείες οι άλλες κυβερνήσεις; Αυτό είναι το σχέδιο Β’ της Τουρκίας; Καταγγέλλει την παρουσία «πρεσβειών» η δική μας αντιπροσωπεία;

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top