ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Σιζόπουλου: «ΑΚΕΛ και Μαλάς έχασαν σκόπιμα τις εκλογές»

Πυρά Σιζόπουλου: «ΑΚΕΛ και Μαλάς έχασαν σκόπιμα τις εκλογές»

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο Σταύρος Μαλάς δεν ενδιαφέρονταν για την εκλογή, αλλά ικανοποιήθηκαν μόνο με πέρασμα στο δεύτερο γύρο των εκλογών, με την πριμοδότηση την οποίαν είχαν, και έχασαν σκόπιμα, υποστήριξε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σχολιάζοντας την αναφορά ΑΚΕΛ σε δήλωση του στις 28 Δεκεμβρίου 2017, ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επανεκλεγεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κ.Σιζόπουλος δήλωσε ότι «η προβολή της δήλωσης μου γίνεται από την ηγεσία του ΑΚΕΛ, επειδή θεωρεί ότι μπορεί να δικαιολογήσει τη στάση της που οδήγησε στην απώλεια της εκλογικής μάχης και της προεδρίας».

Η παρουσίαση της συγκεκριμένης δήλωσης ισχυροποιεί, ωστόσο, ακόμα περισσότερο τα όσα η ΕΔΕΚ δήλωσε αναφορικά με τις εκλογές, είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος «γιατί από την πλευρά της ΕΔΕΚ έγινε πράγματι ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και, μάλιστα, εγκαταλείποντας βασικές της θέσεις επιχείρησε να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να εξετάσει το ενδεχόμενο συγκλίσεων σε τέσσερα μόνο θέματα που αφορούν το Κυπριακό, για να στηρίξει την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά».

Κάνοντας λόγο για προειλημμένες αποφάσεις της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και του υποψηφίου που στήριζε, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως «δεν ήταν διατεθειμένοι να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους» και πως «όλα τα στοιχεία οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο Σταύρος Μαλάς δεν ενδιαφέρονταν για την εκλογή, ικανοποιήθηκαν μόνο με το πέρασμα στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με την πριμοδότηση την οποία είχαν και που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».

Επανέλαβε δε τη θέση ότι «στην ουσία δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, που κέρδισε της εκλογές αλλά, τις εκλογές τις έχασαν σκόπιμα η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο Σταύρος Μαλάς».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top