ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο Novartis: Εκτιμήσεις για 3 δισ. ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο

Σκάνδαλο Novartis: Εκτιμήσεις για 3 δισ. ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο

Με τα αδικήματα της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, βαρύνονται τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis, η οποία διαβιβάστηκε το μεσημέρι στη Βουλή των Ελλήνων.

Η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε σε έκτακτη Ολομέλεια, ενώ τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε αυτήν είναι: Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της περιόδου 16/5-20/6/2012 Παναγιώτης Πικραμμένος, οι πρώην υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Παράλληλα, κατατέθηκαν και αναφορές των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου κατά του νυν υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τις οποίες καταγγέλλεται μη τιμολόγηση φαρμάκων και αύξηση τιμών για το έτος 2015.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα ποσά που διακινήθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι βρίσκονται σε πρόγραμμα προστασίας σε ΗΠΑ και Ελλάδα, στην υπόθεση μιζών εμπλέκονται περίπου τριάντα άτομα, μεταξύ των οποίων και πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων και συνεργάτες υπουργών.

Οι εκτιμήσεις της έρευνας αναφέρουν ότι η συνολική ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές φαρμακευτικών εταιρειών, από το 2000 και μετά, αγγίζει τα 23 δισ. ευρώ, ενώ η ζημιά που προσδιορίζεται εξειδικευμένα για τη Novartis φτάνει τα 3 δισ. ευρώ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top