ΔΙΕΘΝΗ

Πάει Άγκυρα ο Τίλερσον για την Αμερικανοτουρκική κρίση

Πάει Άγκυρα ο Τίλερσον για την Αμερικανοτουρκική κρίση

Στην Τουρκία φτάνει την ερχόμενη βδομάδα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ενώ στις αρχές της άλλης βδομάδας φτάνει ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου Μακμάστερ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να συζητήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών έπειτα από την κρίση που προκλήθηκε ξανά με την επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Αμερικανοί θα θέσουν στο τραπέζι φόρμουλες ώστε στην επιχείρηση Άφριν να μην συμπεριληφθεί και το Μούμπιτς. Ενώ ο Μακμάστερ θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Φεβρουαρίου ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα τον δεχτεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Το πιο πιθανό είναι ο Τούρκος Πρόεδρος να δεχτεί τον Τίλερσον ο οποίος θα επισκεφθεί Τουρκία για τρίτη φορά, γράφει η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ‘η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας συνεχίζεται όπως σχεδιάστηκε. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Δεν σκοτώθηκε κανένας πολίτης, αντίθετα πρόκειται για προπαγάνδα του PKK/YPG”.


Σήμερα το πρωί η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 31 άτομα στο πλαίσιο επιχείρησης για το ΡΚΚ . Αναζητούνται άλλα 12 άτομα. Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν πιστόλια, κυνηγητικά όπλα και άλλο υλικό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top