ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Σκεύης Πρωτοπαπά

ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Σκεύης Πρωτοπαπά

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Σκεύης Πρωτοπαπά, γραμματέα της εταιρείας Helector Cyprus, συνεχίστηκε σήμερα (7/02) η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου.

Κατά τη σημερινή (7/02) δικάσιμο την μάρτυρα αντεξέτασε ο συνήγορος υπεράσπισης της εταιρείας Helector, Γιώργος Παπαϊωάννου.

Στην αντεξέταση του ο Γιώργος Παπαϊωάννου αμφισβήτησε την επάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης από τις ανακριτικές αρχές.

Ρώτησε την μάρτυρα αν κατά τη διάρκεια των καταθέσεων της στην Αστυνομία, οι ανακριτές τις παρουσίαζαν τα διάφορα έγγραφα ζητώντας από αυτήν να τα εξηγήσει. Η κ. Πρωτοπαπά ανέφερε ότι δεν είναι αυτή που τα περιέγραφε αλλά η Παντελίτσα Μαππούρα η οποία ήταν, όπως εξήγησε, υπεύθυνη του Λογιστηρίου και γνώριζε για τα αρχεία.

Όπως είπε, οι περιγραφές στις καταθέσεις της είναι της κ. Μαππούρα η οποία ήταν πάντα μαζί της.

Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων σε σχέση με το αρχείο που τηρούσε η ίδια στο σπίτι της και το οποίο παρέδωσε στην Αστυνομία.

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαϊωάννου κατά πόσο το αρχείο αυτό ήταν άτυπο η κ. Πρωτοπαπά απάντησε καταφατικά εξηγώντας πως δεν υπήρχε κατάλογος απαρίθμησης των εγγράφων που περιλαμβάνονταν στο αρχείο.

Σε ερώτηση αν σήμερα λείπουν έγγραφα από το αρχείο αυτό η κ. Πρωτοπαπά απάντησε ότι μπορεί να λείπουν έγγραφα και ότι δεν γνωρίζει.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαΐωάννου ρώτησε την μάρτυρα σε σχέση με υπογεγραμμένα έγγραφα από τον πρώην Διευθυντή της Helector Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα οποία αφορούσαν παράδοση διάφορων ποσών στον κ. Γιαννακόπουλο από την ίδια. Η μάρτυρας απάντησε ότι για κάθε φορά που έδινε κάποιο ποσό στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αυτός της υπέγραφε το σχετικό έγγραφο.

Σε υποβολή τέλος της υπεράσπισης ότι ο Ιωάννης Κοκότσης, ο οποίος διαδέχθηκε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στη Διεύθυνση της εταιρείας δεν υπέγραφε για τα ποσά που του παρέδιδε, η κ. Πρωτοπαπά απάντησε «σωστά».

Επανεξεταζόμενη από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής Νίνο Κέκκο και ερωτηθείσα αν όταν παρέδωσε το αρχείο στην Αστυνομία προέβη σε αρίθμηση των εγγράφων η κ. Πρωτοπαπά απάντησε καταφατικά.

Σε ερώτηση τέλος αν λείπουν σήμερα σελίδες από το αρχείο αυτό η κ. Πρωτοπαπά είπε ότι δεν λείπουν σελίδες αλλά και ότι τα έγγραφα είναι ανακατεμένα και δεν είναι στην αρχική τους σειρά.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 9:00 το πρωί.

Για την υπόθεση κατηγορούνται οι Δημήτρης Πατσαλίδης (πρώην Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου), Μιχάλης Πάντης (Δημόσιος Υπάλληλος), Αντώνιος Κουρουζίδης (Συνταξιούχος), Ανδρέας Λουρουτζιάτης (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Γεώργιος Κουλλαπής (Συνταξιούχος), Νικόλας Κουλλαπής (Ιατρός), Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε (Ανώνυμος εταιρεία), Θεοφάνης Λώλος (Χημικός Μηχανικός), Helector Cyprus Ltd και N.E MIDORIACO LTD, ενώ έχουν ήδη καταδικαστεί, μετά από παραδοχή, οι Σάββας Βέργας (διετής φυλάκιση), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (18 μήνες με αναστολή), Χριστάκης Πέτρου (10 μήνες με αναστολή), Ιμάντ Μπακλέ (10 μήνες με αναστολή) και Ευτύχιος Μαληκκίδης (δεκαπεντάμηνη φυλάκιση).

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top