ΚΟΣΜΟΣ

«Ρώσικη επέλαση» καταζητούμενων στα κατεχόμενα

«Ρώσικη επέλαση» καταζητούμενων στα κατεχόμενα

Ο κατάλογος με τα ονόματα των 17 Ρώσων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Βρετανία, και θέλουν να επιστρέψουν στη Ρωσία, αλλά δεν μπορούν καθώς εκκρεμούν εις βάρος τους δικαστικές υποθέσεις, παραδόθηκε στο Κρεμλίνο, τον οποίο όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, θα μελετήσει σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και κατά περίπτωση.

Μάλιστα όταν ο Πεσκόφ ρωτήθηκε αν υπάρχει ελπίδα να επιστρέψουν στη Ρωσία έστω κάποιοι από τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στον κατάλογο, επανέλαβε για μια ακόμη αφορά ότι "κάθε περίπτωση θα εξετασθεί ξεχωριστά", επειδή πρέπει "να καταλάβουμε τι πράγματι έχει συμβεί με τον καθένα, για ποιους λόγους δεν ζουν στη Ρωσία και τι θα γίνει στη συνέχεια".

Τον κατάλογο συνέταξε ο συνήγορος των επιχειρηματιών παρά τη ρωσική προεδρία Μπορίς Τιτόφ, ο οποίος είχε συναντηθεί στις 3 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο με περίπου 40 Ρώσους επιχειρηματίες. Ο ίδιος δήλωσε σήμερα στα ξένα μέσα ενημέρωσης, ότι στον κατάλογο περιλαμβάνονται 17 ονόματα, μεταξύ των οποίων και άτομα εις βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις.

Όπως δήλωσε ο Τιτόφ, εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία, θα υπάρξουν επαφές με Ρώσους επιχειρηματίες που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Κύπρο και την Ισπανία. Μερικοί επιχειρηματίες που εξέφρασαν ενδιαφέρον να επιστρέψουν στην Ρωσία, βρίσκονται στα κατεχόμενα της Κύπρου, υπάρχουν άνθρωποι στην Αυστρία και "στην Ουκρανία που επίσης κρύβονται από την ρωσική δικαιοσύνη", δήλωσε ο Τιτόφ.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να δοθεί αμνηστία στους επιχειρηματίες που έχουν βρει καταφύγιο στο Λονδίνο, είχε πει ότι η καλύτερη εγγύηση για την ασυλία τους είναι οι νόμοι της Ρωσίας και όχι η ρωσική προεδρία.

"Κάποια θέση μπορεί να διαμορφωθεί μόνο αν ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη των δικαστικών αρχών, οι οποίες έχουν να τους θέσουν ερωτήματα", επεσήμανε ο ίδιος.

Ωστόσο αν το Κρεμλίνο, βλέπει με επιφύλαξη τον κατάλογο του Τιτόφ, θεωρώντας ότι η δικαιοσύνη έχει την αρμοδιότητα για το ενδεχόμενο επιστροφής των Ρώσων επιχειρηματιών εις βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις, ο πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών και πρώην υπουργός οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν χαρακτήρισε περίεργη την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Μπορίς Τιτόφ για τον επαναπατρισμό των Ρώσων επιχειρηματιών από το Λονδίνο.

`` Για μένα προσωπικά η πρωτοβουλία αυτή είναι περίεργη. Δεν θα προσθέσω τίποτα άλλο. Δεν καταλαβαίνω την επιχειρηματολογία και τα κίνητρα, υπάρχουν πολλά περίεργα σ` αυτή την πρωτοβουλία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κουντρίν.

Από ΑΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top