ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κύπρο την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Στην Κύπρο την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος φθάνει την Παρασκευή 09/02, το βράδυ στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ να επισκεφθεί την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος φθάνει στις 20:20, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και θα τον συνοδεύουν ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Pittsburg Σάββας, ὁ διάκονος  Παντελεήμων Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος τῆς Ὁμοσπονδίας Κυπριακῶν Ὀργανώσεων Ἀμερικῆς Κυριάκος Παπαστυλιανοῦ.

Στο Αεροδρόμιο Λάρνακας θα τον υποδεχθούν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Το πρωί της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου 2018, θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, ενώ στις 12:00 της ίδιας ημέρας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα απονείμει στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής το Χρυσὸ Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα, ύψιστη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων γόνιμης αρχιερατείας και για την σύνολη εκκλησιαστική και ακαδημαϊκή προσφορά του.

Το βράδυ της Κυριακής 18:00 - 20:00 θα παρατεθεί από την Ιερά Σύνοδο δεξίωση προς τιμή του. Οικ εκδηλώσεις της απονομής του Χρυσού Παρασήμου και της δεξίωσης θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο τῆς Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη καθώς και με τον Πρέσβη της Ελλάδας Ηλία Φωτόπουλο.

Επιπλέον θα μιλήσεις προς τους Γενικοὺς Διευθυντὲς καὶ τοὺς Επιθεωρητὲς Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Ἐκπαίδευσης, προς τους μαθητὲς-μέλη του Μαθητικού Συνεδρίου που διοργανώνει ἡ Ιερὰ Αρχιεπισκοπὴ Κύπρου και θὰ δώσει διάλεξη στην αίθουσα τελετών της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου.

Από την Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:50.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top