ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Τράπεζα Κύπρου πωλήθηκε το κτίριο Σιακόλα - Πώληση ακόμη δύο κτιρίων

Στην Τράπεζα Κύπρου πωλήθηκε το κτίριο Σιακόλα - Πώληση ακόμη δύο κτιρίων

Τρία ακίνητα συνολικού τιμήματος €44 εκατομμύρια συμφώνησε να πωλήσει στην Τράπεζα Κύπρου, η δημόσια εταιρεία Woolworth (Cyprus) Properties και οι θυγατρικές της εταιρείες Estelte Ltd και Calandra Ltd.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου η δημόσια εταιρεία Woolworth (Cyprus) Properties αναφέρει ότι μαζί με τις δύο θυγατρικές της σύναψε συμφωνία για την πώληση τριών ακινήτων στις εταιρείες Ravenica Properties Ltd, Wiceco Properties Ltd και Arleta Properties Ltd, θυγατρικές της Τράπεζας Κύπρου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η συμφωνία αφορά «το ακίνητο γνωστό ως Πύργος Σιακόλα στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία ιδιοκτησία της Calandra Ltd, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ενοικιάζεται στη γνωστή αλυσίδα H&M. Πωλήθηκε στην Ravenica Properties Ltd».

Επίσης, το ακίνητο στο Στρόβολο ιδιοκτησία της Estelte Ltd επί του οποίου λειτουργεί το πολυκατάστημα που ενοικιάζεται στη Superhome Centre (DIY) Ltd, θυγατρική εταιρεία της Ermes Department Stores Plc, πωλήθηκε στην Arleta Properties Ltd.

Επιπλέον, το ακίνητο στη Λεμεσό ιδιοκτησία της Woolworth (Cyprus) Properties Plc το οποίο ενοικιάζεται στη συνδεδεμένη εταιρεία Ermes Department Stores Plc, η οποία λειτουργεί το πολυκατάστημα Debenhams Απόλλων, πωλήθηκε στην Arleta Properties Ltd.

Η Woolworth (Cyprus) Properties αναφέρει ότι η μεταβίβαση των ως άνω κτημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός και προσθέτει ότι τα τρία ακίνητα έχουν σταθερά εισοδήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση της ρευστότητας του Συγκροτήματος που θα βοηθήσει στην υλοποίηση νέων προγραμματιζόμενων έργων ανάπτυξης του καθώς επίσης και για μείωση των πιστωτικών διευκολύνσεων και άλλων υποχρεώσεων του».

Με τις πωλήσεις αυτές το Συγκρότημα Woolworth πραγματοποιεί σημαντικό κέρδος σε σχέση με το ιστορικό κόστος αγοράς, αναφέρεται και προστίθεται ότι «με βάση τις λογιστικές αξίες των ακινήτων θα υπάρξει καθαρή λογιστική ζημιά στο Συγκρότημα Woolworth περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top