ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ: Το θύμα σχετιζόταν με τον Σατούσιεφ – Είχε καταδικαστεί στη Λάρνακα και έλεγε ότι ήταν πράκτορας της Ρωσίας

ΦΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ: Το θύμα σχετιζόταν με τον Σατούσιεφ – Είχε καταδικαστεί στη Λάρνακα και έλεγε ότι ήταν πράκτορας της Ρωσίας

Οι σχέσεις του θύματος με άτομα που απασχόλησαν τις αρχές, αποτελούν αντικείμενο εξέτασης από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του Έρνεστ Λεωνίδη.

Ο 47χρονος θανών και ο αδερφός του είχαν σχέση με τον 58χρονο Μπόρις Σατούσιεφ, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2016 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών χρόνων από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, για… οπλοστάσιο που είχε στην κατοχή του.

Ο Σατούσιεφ πηγαινοερχόταν στην Κύπρο και είχε σχέσεις με το θύμα και τον αδερφό του Όμηρο Λεωνίδη.

Ο Σατούσιεφ που είχε συλληφθεί λίγες μέρες μετά τον φόνο του Γιώργου Γεωργίου «Τσικίτο», είχε υποστηρίξει ενώπιον ανακριτών ότι ήταν Ρώσος πράκτορας, ενώ όπως εξακριβώθηκε από έρευνες καταζητείτο στη Ρωσία για απάτη. Είχε διαπιστωθεί, επίσης, ότι ήταν ελεύθερος σκοπευτής του ρωσικού στρατού.

Η υπόθεση είχε προκύψει στις 10 Μαρτίου του 2016, εννέα ημέρες μετά τη δολοφονία του Γιώργου Γεωργίου «Τσικίτο». Άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας είχαν επισκεφτεί το σπίτι του Όμηρου Λεωνίδη στα Λιβάδια Λάρνακας, με στόχο να τον συλλάβουν και να κάνουν έρευνες για άλλη υπόθεση (τους είχε εμπλέξει ο Ελλάδης Σουσανίδης και στη συνέχεια απαλλάχθηκαν), στην οποία εμπλεκόταν και ο Έρνεστ Λωνίδης.

Τότε τους είχε ανοίξει την πόρτα ο Σατούσιεφ. Αφού πρώτα έδωσε τα στοιχεία του, οι αστυνομικοί εντόπισαν εντός της οικίας και συγκεκριμένα σε ράφι του ερμαριού του, μια πάνινη μαύρη τσάντα η οποία περιείχε ένα μαύρο πιστόλι με χειρολαβή, ένα κοντόκανο κυνηγετικό όπλο, 18 πλήρη φυσίγγια, άλλα 10 τροποποιημένα φυσίγγια, αυτοσχέδιες κατασκευές με μαύρη κολλητική ταινία που στην άκρη τους υπήρχαν τοποθετημένες λεπίδες, καθώς και μια δερμάτινη θήκη με τρία μαχαίρια με λεπίδες 14 εκατοστών. Σε άλλη τσάντα βρέθηκε ένα ομοίωμα πιστολιού μάρκας Galiber 45-US Army Model.

Μετά τις εξετάσεις που έγιναν δεν στοιχειοθετήθηκε η εμπλοκή του Σατούσιεφ με τον φόνο του Γιώργου Γεωργίου («Τσικίτο»), ενώ στις 8 Νοεμβρίου του 2016 είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση.

* Στην ένθετη φωτογραφία ο Έρνεστ Λεωνίδης, θύμα της φολοφονικής επίθεσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top