ΔΙΕΘΝΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εσωκομματικές διαμάχες για την κυβέρνηση συνασπισμού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εσωκομματικές διαμάχες για την κυβέρνηση συνασπισμού

Τη βαθιά του πίκρα και λύπη εξέφρασε ο υπηρεσιακός Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά των συντρόφων του στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, επειδή στη συμφωνία για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης δεν προβλέπεται να είναι αυτός Υπουργός Εξωτερικών, αλλά την θέση του θα την πάρει ο Μάρτιν Σουλτς.

Με δηλώσεις του ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, το βράδυ της Πέμπτης, σημείωσε –μεταξύ άλλων- τα εξής «υπηρέτησα με αφοσίωση το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών και με επιτυχία νομίζω στα μάτια της κοινής γνώμης. Για τον λόγο αυτό είναι ξεκάθαρο πως λυπάμαι για το γεγονός ότι η αναγνώριση αυτή για τις υπηρεσίες μου στα μάτια της κοινής γνώμης είναι εντελώς αδιάφορη για την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος».

Στην συνέχεια ο Γκάμπριελ αναφέρει πως δεν θέλει να κάνει κριτική, καθώς πρόκειται για θέμα της ηγεσία του κόμματος το ποιος θα γίνει Υπουργός.

Προσθέτει δε πως «αυτό που μένει είναι η λύπη μου για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια ο σεβασμός στις προσωπικές μας σχέσεις στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και το πόσο λίγο πια μετρά το να δίνει κάποιος τον λόγο του. Έρχομαι από έναν κόσμο στον οποίο κοιτά ο ένας τον άλλο στα μάτια και λέει την αλήθεια. Προφανώς η μόδα αυτή έχει περάσει. Για μένα τώρα αρχίζει μια νέα εποχή, οι δικοί μου στο σπίτι ήδη χαίρονται, η μικρή μου κόρη Μαρία μου είπε την Πέμπτη το πρωί «μπαμπά δεν πρέπει να στενοχωριέσαι, γιατί τώρα θα περνάμε πιο πολύ χρόνο μαζί. Είναι καλύτερα από το να είσαι συνέχεια με τον άνδρα αυτό που έχει πολλές τρίχες στο πρόσωπο του».

Η τελευταία φράση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι μια όχι και τόσο κολακευτική αναφορά προς τον Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος και προορίζεται για νέος Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Οι δύο πολιτικοί που έδωσαν μαζί έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα, φαίνεται πως ήρθαν σε άγρια αντιπαράθεση για το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι την στιγμή αυτή ο πιο δημοφιλής Γερμανός πολιτικός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top