ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Δυσαρέσκεια στο Λονδίνο για τις δηλώσεις του διαπραγματευτή της ΕΕ

Brexit: Δυσαρέσκεια στο Λονδίνο για τις δηλώσεις του διαπραγματευτή της ΕΕ

Ο υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit, δήλωσε απόψε ότι εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε ότι ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ «δεν είναι σίγουρος» για τα αιτήματα της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου του "διαζυγίου" των δύο πλευρών.

Νωρίτερα σήμερα ο Μπαρνιέ δήλωσε ότι το Λονδίνο έχει εγείρει "ουσιώδη" ζητήματα σε ό,τι αφορά την αποκαλούμενη "περίοδο εφαρμογής" που προτείνει η ΕΕ.

«Δεδομένου ότι έχουμε εργαστεί εντατικά αυτήν την εβδομάδα, αιφνιδιάστηκα όταν άκουσα ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν γνωρίζει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για την περίοδο εφαρμογής», είπε ο Ντέιβις.

«Επιζητούμε μια χρονικά περιορισμένη περίοδο κατά την οποία θα διατηρηθεί η πρόσβαση και των δύο πλευρών στις αντίστοιχες αγορές, υπό τους ισχύοντες όρους», πρόσθεσε.

Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις προκειμένου να καταλήξει σε μια συμφωνία με την ΕΕ μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα ώστε να καθησυχαστούν οι επιχειρήσεις που φοβούνται ότι η χώρα θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Ένωση το 2019 χωρίς να έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία.

Ο Ντέιβις υποστήριξε ότι παρατηρείται μια "θεμελιώδης αντίφαση" στην προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις συνομιλίες. «Σήμερα παραδέχονται ότι χρειάζεται ένα μέσο για την επίλυση διαφορών. Ταυτόχρονα όμως απέρριψαν τις πιέσεις του ΗΒ για την εφαρμογή λογικών εγγυήσεων για να διασφαλιστεί η προστασία των συμφερόντων μας. Δεν είναι δυνατόν να τα έχουν όλα δικά τους», είπε.

«Δεν πρέπει να χάσουμε τον υπέρτατο στόχο: να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση μεταξύ του ΗΒ και της ΕΕ με την οποία θα παραμείνουμε οι πιο στενοί φίλοι και σύμμαχοι», κατέληξε.

Από Protothema.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top