ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Η Σπέχαρ στο Προεδρικό και ο Αναστασιάδης στο τραπέζι

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Η Σπέχαρ στο Προεδρικό και ο Αναστασιάδης στο τραπέζι

«Πιστεύω ότι την ερχόμενη βδομάδα θα έχω συνάντηση με την κυρία Σπέχαρ για να δούμε, να διερευνήσει κατά πόσο δημιουργούνται εκείνες οι προοπτικές που βάσιμα να δίνουν την ελπίδα ενός διαλόγου πάνω στη σωστή βάση».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο περιθώριο «συγχαρητήριας δεξίωσης» που έκανε την Παρασκευή (9/2) για τους πολίτες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξήγησε ότι Εθνικό Συμβούλιο θα συγκληθεί «στην ώρα του» αν και εφόσον υπάρξουν εξελίξεις, ενώ έστειλε μηνύματα και στην άλλη πλευρά.

Υπογραμμίζοντας ότι «καλό είναι όλοι μας να παρακολουθούμε τις αλλαγές συμπεριφοράς της τουρκοκυπριακής ηγεσίας», κάλεσε τους Τουρκοκύπριους «να συνειδητοποιήσουν ότι απαιτείται να αναγνωρίσουν και τις έγνοιες και τις προσδοκίες και τις ανησυχίες των θυμάτων της εισβολής».

Είχε εν τω μεταξύ προηγηθεί συνέντευξη του Προέδρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την οποία εξέφρασε «αποφασιστικότητα» για να καθίσει εκ νέου στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Αυτό δήλωνε εξάλλου σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία και υποστήριζε τη διενέργεια μιας νέας διάσκεψης, μάλλον πιο καλά οργανωμένης αυτή τη φορά.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Είναι έτοιμη η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά να επανέλθουν στις συνομιλίες για το Κυπριακό; Κι αν ναι με ποιους όρους;

Θα γίνει, λοιπόν, «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ή θα εμπλακούμε σε έναν διάλογο που συμφέρει μόνο την Τουρκία;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top