ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΚΟ: Οι διαγραφές, οι παραιτήσεις, η Δ.Δ.Ο. και το «νέο κόμμα» της παρέας Καρογιάν

ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΚΟ: Οι διαγραφές, οι παραιτήσεις, η Δ.Δ.Ο. και το «νέο κόμμα» της παρέας Καρογιάν

Αδιαμφισβήτητα, από τη μετεκλογική Δευτέρα (5/2) ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του έβαλαν μπρος για έναν άγριο πόλεμο με στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος που ήταν εκτός γραμμής της ηγεσίας του.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Οι διαγραφές των Μάριου Καρογιάν, Αντιγόνης Παπαδοπούλου, Γιάννου Λακκοτρύπη, Αθηνάς Κυριακίδου κ.α., καθώς και οι παραιτήσεις άλλων κομματικών στελεχών, έδωσαν το έναυσμα για μεγάλες συζητήσεις αναφορικά με τον χώρο του κέντρου.

Σχεδόν βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι η παρέα Καρογιάν θα ψάξει τρόπο να αυτοστεγαστεί μέσω της δημιουργίας πολιτικού φορέα.

Με κάποιο τρόπο, τέλος πάντων, ο κ. Καρογιάν θα επανέλθει στην πολιτική σκηνή και σίγουρα αυτός δεν θα είναι μέσω του ΔΗΚΟ.

Από την άλλη, οι εκφράσεις εκείνων που παραιτούνται στοιχειοθετούν την αιτία της αντίδρασης και της αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Νικόλα Παπαδόπουλου. Σχεδόν όλες οι επιστολές παραίτησης σχολιάζουν το Κυπριακό και τη «νέα στρατηγική» που αξίωνε η υποψηφιότητα του ενδιάμεσου χώρου.

Είναι, λοιπόν, ευκόλως εννοούμενες οι αφορμές για την κατάσταση που επικρατεί στο ΔΗΚΟ εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια και αυτές δεν έχουν να κάνουν ούτε με τον τρόπο εκλογής του Νικόλα στην προεδρία ούτε με τον τρόπο λειτουργίας του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτό υποστηρίχθηκαν και άλλες υποψηφιότητες από μεγάλα στελέχη του κόμματος. Για το Κυπριακό.

Εν πάση περιπτώσει, ήταν ενδεικτική η δυσκολία υπεράσπισης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σε όλη αυτή την προεκλογική εκστρατεία και από τον ίδιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο και από όσους στήριζαν την υποψηφιότητά του.

Κάποιες φορές, μάλιστα, η προσπάθεια να προστατευτεί η ιστορία του ΔΗΚΟ και η παραμονή στη γραμμή της βάσης λύσης που συζητείται στο Κυπριακό έμοιαζε δυσκοίλια και προκαλούσε ποικίλα σχόλια για το ενιαίο της γραμμής των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Επομένως, αν και οι διαγραφές προκαλούν συζητήσεις για το Πειθαρχικό και τους τρόπους αποβολής ατόμων από το κόμμα, παρουσιάζεται μια ιδανική ευκαιρία για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Άλλωστε, η κοινή πορεία του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου αυτό προϋποθέτει: Μια ενιαία γραμμή στο Κυπριακό, την ώρα που ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι απορρίπτουν τη ΔΔΟ ως βάση λύσης.

Όσον δε αφορά το νέο κόμμα που ετοιμάζει η ομάδα Καρογιάν, τον οποίο περιμένουν πως και πώς να ακούσουν τη Δευτέρα (12/2), περιπλέκει τα δεδομένα αφενός στον κεντρώο χώρο αφετέρου όμως και στα δύο μεγάλα κόμματα.

Από τη μια η στάση των βουλευτών του ΔΗΚΟ, Άγγελου Βότση και Γιώργου Προκοπίου δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς απουσίαζαν από τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και η παρουσία τους στην προεκλογική εκστρατεία ήταν από ισχνή έως ανύπαρκτη, από την άλλη η ίδρυση νέου φορέα που δεδομένα θα έχει ίδια γραμμή στο Κυπριακό με τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα και στα μεγάλα κόμματα.

Άρα, η συζήτηση, που καθίσταται εν πολλοίς υπερβολική καθότι ολόκληρη κοινωνία συζητά για τα εσωκομματικά του ΔΗΚΟ, θα πρέπει πια να επικεντρωθεί στην επόμενη μέρα.

Και η επόμενη μέρα ίσως να αποδειχθεί ευεργετική για τον Νικόλα και τους συνεργάτες του, παρόλη την εκλογική ήττα και τις κάθε λογής ριπές για τις διαγραφές στελεχών.

Το κτίσιμο, βασικά, ενός ανανεωμένου και απαλλαγμένου από το παρελθόν ΔΗΚΟ, το οποίο θα ηγηθεί της κοινής πορείας του ενδιάμεσου χώρου, μοιάζει να είναι το στοίχημα του Νικόλα Παπαδόπουλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top