ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Ένταλμα σύλληψης εναντίον 32χρονης Λετονής – Πώς εξακριβώθηκαν τα στοιχεία

ΦΟΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Ένταλμα σύλληψης εναντίον 32χρονης Λετονής – Πώς εξακριβώθηκαν τα στοιχεία

Ένταλμα σύλληψης εναντίον 32χρονης από τη Λετονία εξασφάλισε σήμερα (10/2) το ΤΑΕ Λεμεσού, μετά την εξακρίβωση των στοιχείων της γυναίκας που σύμφωνα με την μαρτυρία του 25χρονου Ρώσου συλληφθέντα, 1ου υπόπτου, έλαβε οδηγίες για να μετακινήσει το αυτοκίνητο ενοικιάσεως με το οποίο μετέφερε τους τρεις εκτελεστές του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη.

Το όχημα είχε εντοπιστεί χθες (9/2) το απόγευμα στην εταιρεία ενοικιάσεως, υπεύθυνος του οποίου είναι ο 25χρονος και ο οποίος ανέφερε στην κατάθεση του πως, όταν εγκατέλειψε πεζός τη σκηνή μαζί με τον δεύτερο ύποπτο, έναν 24χρονο Γεωργιανό, τηλεφώνησε στην 32χρονη υπάλληλο του και της ζήτησε να το παραλάβει από τη σκηνή.

«Το αυτοκίνητο αυτό παραλήφθηκε με προφυλάξεις, φορτώθηκε σε πλατφόρμα και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, όπου τυγχάνει επιστημονικών εξετάσεων», δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μαρίνος Βασιλείου.

Σε σχέση με την 32χρονη, ο κ.Βασιλείου είπε πως «εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της και εναντίον της εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος και της καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αδίκημα της καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, ανέφερε πως το αδίκημα προκύπτει από τη στιγμή που μετακινήθηκε το αυτοκίνητο από τη σκηνή και το οποίο «πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει πολύ με την ανεύρεση αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού και άλλων αντικειμένων που πιθανόν να άφησαν μέσα οι δράστες».

Τόσο ο 25χρονος Ρώσος όσο και ο 2ος ύποπτος επιμένουν στη θέση πως δεν είχαν εμπλοκή στο έγκλημα και ότι απλά τους ζητήθηκε από τους δράστες να τους μεταφέρουν στο συγκεκριμένο εστιατόριο για να φάνε, πριν μεταβούν στο γραφείο ενοικιάσεων όπου θα υπέγραφαν συμφωνία ενοικίασης αυτοκινήτου.

Οι συλληφθέντες δηλώνουν πως βρίσκονταν σε διπλανό εστιατόριο όταν άκουσαν φωνές και πυροβολισμούς, ενώ μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβη, τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια, αφήνοντας το όχημα στη σκηνή.

Ωστόσο, οι δυο ύποπτοι φαίνεται πως υπέπεσαν σε αντιφάσεις, καθώς ο πρώτος ισχυρίστηκε πως μετέβηκαν περπατώντας στις οικίες τους, ενώ ο δεύτερος ανέφερε πως τηλεφώνησαν στον αδελφό του 1ου υπόπτου, που τους παρέλαβε με αυτοκίνητο.

Η Αστυνομία αξιολογεί τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής ενώ εξετάζονται όλα τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν και ειδικότερα ένα κινητό τηλέφωνο που πιστεύεται πως ανήκει σε έναν από τους δράστες, για το οποίο αναμένεται η εξασφάλιση διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται πως, εκτός από την 32χρονη, καταζητείται ο αδελφός του 1ου υπόπτου, ενώ αναζητούνται οι τρεις δράστες καθώς και τα δυο πρόσωπα που συνέτρωγαν με το θύμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top