ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία ΕΛΛΑΔΑ: Νεκροί οι ορειβάτες που αναζητούνταν - Εντοπίστηκαν σε χαράδρα

Τραγωδία ΕΛΛΑΔΑ: Νεκροί οι ορειβάτες που αναζητούνταν - Εντοπίστηκαν σε χαράδρα

Νεκροί εντοπίστηκαν τελικά οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν).

Οι άτυχοι ορειβάτες, που προέρχονταν από την ΠΓΔΜ, έπεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε χαράδρα, εν μέσω χιονοθύελλας, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολες τις έρευνες.

Παρά τις ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι δύο νεαροί ορειβάτες, που ήταν ζευγάρι, εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία το πρωί της Κυριακής, τα οποία κατέβαλαν πολύωρες προσπάθειες ώστε να καταφέρουν προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο.

Η επιχείρηση εντοπισμού τους ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι και διεκόπη το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας της έντονης χιονοθύελλας στην περιοχή, ενώ από το πολύ νωρίς σήμερα το πρωί 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από την Π.Υ. Έδεσσας, τη Π.Υ Αριδαίας και τη 2η Ε.Μ.Α.Κ. ξεκίνησαν και πάλι τις προσπάθειες εντοπισμού των τουριστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις έρευνες συμμετείχαν και δύο άτομα από το χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα το βουνό.

Οι αγνοούμενοι, ένας νέος άντρας και μία νέα γυναίκα, συμμετείχαν σε ομάδα πεζοπόρων αλλά φαίνεται ότι κάποια στιγμή έχασαν τον προσανατολισμό τους και αποκόπηκαν από την υπόλοιπη ομάδα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Από protothema

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top