ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράκληση ποδηλατών: «Φίλοι οδηγοί... να μην πέσει επάνω σας και σκοτωθεί»

Παράκληση ποδηλατών: «Φίλοι οδηγοί... να μην πέσει επάνω σας και σκοτωθεί»

Το μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας σε σύγκριση με τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων έχουν οι ποδηλάτες παρά το γεγονός ότι μόλις στο 1% των συνολικών ατυχημάτων εμπλέκονται ποδηλάτες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ομόνοια Cycling ζητά όπως το πιο κάτω μήνυμα διαδοθεί για να μπορέσει όλο και περισσότερο κόσμος να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει μέσα στους κυπριακούς δρόμους

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Φίλοι οδηγοί

Οι ποδηλάτες εμπλέκονται μόλις στο 1% των συνολικών ατυχημάτων που συμβαίνουν στους δρόμους, αλλά έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας λέει πολλά, ώστε την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον με ποδήλατο στον δρόμο να αφήσετε τουλάχιστον 1.5 μέτρα απόσταση για να τον προσπεράσετε και όχι να τον προσπεράσετε «ξυστά».

Μην προσπερνάτε κάποιον ποδηλάτη ίσα ίσα για να στρίψετε ακριβώς μπροστά του. Όχι μόνο είναι επικίνδυνο καθώς, ούτε την κατάλληλη απόσταση αφήνετε κατά την προσπέραση, αλλά τον αναγκάζετε να πατήσει και φρένα ώστε να μην πέσει επάνω σας και ΣΚΟΤΩΘΕΙ. Δεν θα χαθεί ο κόσμος, ούτε θα...κόψει το γάλα αν περιμένετε 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον ποδηλάτη και έπειτα στρίψετε εκεί που θέλετε.

Μην κορνάρετε και μην εκνευρίζεστε όταν τα ποδήλατα δεν είναι τέρμα άκρη του δρόμου ή εκτός των γραμμών. Χώματα, λακούβες, σπασμένα γυαλιά, όλα αυτά μπορεί να μην τα βλέπετε μέσα από το αυτοκίνητο, αλλά κάποιος πάνω στο ποδήλατο τα ζει. Για να κυκλοφορεί μέσα στην λωρίδα κυκλοφορίας κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Όσο ασφαλής και αν προσπαθεί να παραμείνει ένας ποδηλάτης, πάντα θα είναι το ελαφρύτερο όχημα του δρόμου. Όσο προνοητικός, προσεκτικός και τυπικός και αν είναι, εσείς με το αυτοκίνητο θα πρέπει να τον σέβεστε και να του δίνετε χώρο. Όσο πιο μεγάλο και βαρύ το όχημα, τόσο περισσότερο θα πρέπει να προσέχετε και όσους έχουν επιλέξει να κυκλοφορούν με το ποδήλατο τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top