ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 37χρονη μάνα με σοβαρή αναπηρία μένει χωρίς επίδομα...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 37χρονη μάνα με σοβαρή αναπηρία μένει χωρίς επίδομα...

Διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση που τυγχάνει από τους αρμόδιους η 37χρονη μητέρα δύο παιδιών, της οποίας δεν γίνεται αποδεκτό το αίτημά της για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο ThemaOnline η 37χρονη μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 11 ετών και 11 μηνών, πάσχει από εκ γενετής αναπηρία στο δεξί της πόδι, που τα τελευταία χρόνια επιδεινώθηκε.

Από το 2007, όταν και γέννησε το πρώτο της παιδί, έμεινε από επιλογή, αρχικά, άνεργη, ενώ στην συνέχεια, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της, δεν μπορούσε να εργαστεί, ενώ ο σύζυγός της ο οποίος εργοδοτείτο από εταιρεία-, αμειβόταν με 1100 ευρώ τον μήνα.

Λόγω της αναπηρίας της, η 37χρονη αποτάθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο για Ε.Ε.Ε., όπου της ανάφεραν ότι δεν πληροί τα κριτήρια, λόγω ενός οικοπέδου αξίας 51 χιλ. ευρώ που είχε γραμμένο στο όνομά του ο σύζυγός της.

Όπως υποστήριξε, ωστόσο, η παραπονούμενη, το οικόπεδο αυτό ήταν περιουσιακό στοιχείο κληρονομίας από την μητέρα του συζύγου της. Σημείωσε επίσης ότι, οι αρμόδιοι εντόπισαν το λάθος που έγινε με τα περιουσιακά τους στοιχεία, και την παρότρυναν να αποταθεί ξανά για Ε.Ε.Ε.

Η 37χρονη, προσπάθησε ξανά για το επίδομα και την απέρριψαν εκ νέου, με την αιτιολογία ότι δεν πληροί και πάλι τα κριτήρια.

Το θέμα παραπέμφθηκε και στο ιατροσυμβούλιο όπου, σύμφωνα με την παραπονούμενη, εξετάστηκε και επιβεβαιώθηκε η αναπηρία της.

Η αίτησή της για το Ε.Ε.Ε., όμως, δεν εγκρίθηκε και πάλι, ενώ να σημειωθεί ότι είχε εγγράψει και το δεύτερο της παιδί.

Όπως σημείωσε επίσης στο ThemaOnline, η ίδια απευθύνθηκε προσωπικά σε λειτουργό του Υπουργείου για την περίπτωσή της, ο οποίος έκανε σχετική έρευνα για την υπόθεση, και την ενημέρωσε ότι η αίτησή της είχε ακυρωθεί πριν το ιατροσυμβούλιο, γι’ αυτό δεν υπήρξε νέα εξέλιξη.

Η παραπονούμενη υποστήριξε ότι ζήτησε από το κράτος οικιακή βοηθό, ωστόσο, της απάντησαν ότι δεν δικαιούται, γιατί δεν είναι λήπτης Ε.Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της 37χρονης, ζήτησε από τον εργοδότη του να μειώσει τις ώρες εργασίας του, συνεπώς και τον μισθό του, για να βοηθά την γυναίκα του στο σπίτι.

Η 37χρονη, με έντονο ύφος δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ότι, ‘δεν ζητώ ελεημοσύνη, μόνο το επίδομα που δικαιούμαι’.

Μ. Παναγιώτου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top