ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Ολοκληρώνεται ο σχηματισμός της νέας διακυβέρνησης – Ελάχιστες ανακατατάξεις

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Ολοκληρώνεται ο σχηματισμός της νέας διακυβέρνησης – Ελάχιστες ανακατατάξεις

Με τις προσθήκες να παραμένουν στο μίνιμουμ για να υπάρξει συνέχεια στην πενταετία 2013-2018 αλλά χωρίς «κυβέρνηση ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής» προχωρά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται να κλειδώνει για τους Χάρη Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Πετρίδη, Ζέτα Αιμιλιανίδου, Ιωνά Νικολάου, Κώστα Καδή και Γιώργο Λακκοτρύπη.

Από την άλλη, όπως έχει ειπωθεί, η αποχώρηση είναι βέβαιη για τους Ιωάννη Κασουλίδη, Γιώργο Παμπορίδη, Χριστόφορο Φωκαΐδη και Μάριο Δημητριάδη, ο οποίος το ανακοίνωσε τη Δευτέρα (13/2) μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φαίνεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης μετακινείται στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου συζητείται το όνομα του Πρόδρομου Προδρόμου.

Κενό παραμένει ως προς τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς πληροφορίες φέρουν και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο να αποχωρεί.

Δημοσιεύματα δείχνουν τον πρέσβη Νίκο Αιμιλίου να καταλαμβάνει τη θέση του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ για το Υπουργικό, ονόματα όπως της Φωτεινής Τσιρίδου και του Όθωνα Θεοδούλου έπεσαν στο τραπέζι.

Ο Πρόεδρος, αν και έχει τον χρόνο μέχρι την 1η Μαρτίου που τυπικά αναλαμβάνει η νέα κυβέρνηση, πιθανώς να συμπληρώσει το παζλ πριν το τέλος της εβδομάδας, για αν τελειώσει κιόλας η σεναριολογία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top