ΚΟΣΜΟΣ

Αφεντικό έδωσε στους υπαλλήλους του τριήμερα Σαββατοκύριακα και 2.000 μπόνους διακοπών

Αφεντικό έδωσε στους υπαλλήλους του τριήμερα Σαββατοκύριακα και 2.000 μπόνους διακοπών

Ο Mark Douglas είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μιας αμερικανικής διαφημιστικής εταιρίας που είπε να σκεφτεί ανατρεπτικά.

Σε κάτι που έμοιαζε με πείραμα καταδικασμένο να αποτύχει, άρχισε να δίνει ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο τον μήνα στους υπαλλήλους του αλλά και 2.000 δολάρια μπόνους διακοπών.

Κι ενώ μιλάμε ουσιαστικά για λίγες μόνο μέρες επιπλέον άδειας τον χρόνο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το τέχνασμα έκανε θαύματα στην παραγωγικότητα όλων τους!

«Αφαιρέσαμε απλώς μία μέρα δουλειάς τον μήνα για όλη την εταιρία», είπε στο Business Insider ήδη από το 2016, όταν και εφάρμοσε πειραματικά το μέτρο, «βάλαμε ένα στοίχημα πως αυτό θα ωφελήσει τελικά όλους, περιλαμβανομένης της ίδιας της επιχείρησης».

Και τώρα μας λέει πως το μέτρο δεν είχε καμία επίπτωση στα έσοδα της εταιρίας, είχε όμως στην παραγωγικότητα και τα χαμόγελα των υπαλλήλων του. Και όταν μιλάμε για τα «μακρά Σαββατοκύριακα της SteelHouse», όπως είναι γνωστά, εννοούμε πως η εταιρία κατεβάζει κυριολεκτικά ρολά. Ούτε τα mails τους δεν μπορούν να δουν οι υπάλληλοί του από το σπίτι τους, καθώς ο χρόνος οφείλει να είναι επικεντρωμένος στην οικογένεια, την ξεκούραση και τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το μπόνους διακοπών των 2.000 δολαρίων που παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως, ώστε να διασφαλιστεί πως θα μπορούν να ξεκουραστούν στην άδειά τους και να ταξιδέψουν. Το ποσό δίνεται μάλιστα πακέτο με πέντε εξτρά μέρες άδειας.

Ο Douglas εμφανίζεται πεπεισμένος πως αυτό το μέτρο έχει ενδυναμώσει τις καλές σχέσεις εντός δουλειάς και το κλίμα αλληλεγγύης, λέγοντας πως όλα επιστρέφουν τελικά στην επιχείρηση μέσω της αυξημένης παραγωγικότητας των υπαλλήλων.

«Δεν είναι και μεγάλη επιστήμη», καταλήγει, «είναι απλώς θέμα να έχεις τα κότσια να κάνεις κάτι διαφορετικό και να πιστεύεις πως εσύ θα κερδίσεις στο τέλος»…

 

 

Από ΝewsBeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top