ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Δήμοι της επαρχίας Λάρνακας ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα Πρόληψης «Αντεξάρτηση»

Οι Δήμοι της επαρχίας Λάρνακας ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα Πρόληψης «Αντεξάρτηση»

Οι Δήμοι της επαρχίας Λάρνακας ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα Πρόληψης «Αντεξάρτηση Λάρνακας (Ask Anti-Add), με στόχο την  στήριξη ευάλωτων ομάδων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) Χρύσανθος Γεωργίου, «τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι των Δήμων Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών, Λευκάρων, Αθηένου και Δρομολαξιάς – Μενεού, ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι εκπρόσωποι των Δήμων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συνεργασία τους στο συγκεκριμένο επίπεδο και ευχήθηκαν να καταφέρουμε να φέρουμε τη νεολαία μας πιο κοντά σε υγιείς στάσεις ζωής, να ενδυναμώσουμε τις δεξιότητες τους, να ενισχύσουμε την προσωπικότητα τους και να τους παρέχουμε εφόδια για την υιοθέτηση μιας ποιοτικής και παραγωγικής ζωής».

Πρόσθεσε ότι "στις δύσκολες εποχές όπως αυτή που διανύουμε, οι συνέργειες σε τοπικό επίπεδο, είναι παραπάνω από καθοριστικής σημασίας σε ότι αφορά την πλήρη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρείται καταλυτικός. Με την προώθηση τέτοιων στοχευμένων προγραμμάτων,  η τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινωνικές και ανθρώπινες της ευαισθησίες, προωθώντας παράλληλα επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργίου «στις 3 Νοεμβρίου 2017 η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και οι Δήμοι Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών, Λευκάρων, Δρομολαξιάς - Μενεού και Αθηένου, υπέγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας με στόχο την εφαρμογή προληπτικού προγράμματος πολυ-επίπεδης στήριξης για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και διαμένουν στους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας».

Στόχος του προγράμματος, συνέχισε "είναι ο εντοπισμός παιδιών και εφήβων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και να διασυνδεθούν με υφιστάμενες υπηρεσίες για μαθησιακή στήριξη, ψυχολογική στήριξη ή/και συμμετοχή σε υγιής, εναλλακτικές δραστηριότητες, αναλόγως της εκτίμησης αναγκών τους. Η ΑΑΕΚ προχώρησε σε πρόσκληση υποβολής προτάσεων μέσα από την οποία το πρόγραμμα κατοχυρώθηκε για εφαρμογή στο Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και με τίτλο «Αντεξάρτηση Λάρνακας» (Ask Anti-Add)».

Εξήγησε ότι «οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένη υπηρεσία σε οικογένειες - παροχή συστηματικής φροντίδας για παιδιά και τις οικογένειες τους ανά Δήμο, λεκτόριο γονέων, δηλαδή διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια για γονείς ανά Δήμο και μελέτη των υφιστάμενων δραστηριοτήτων που προσφέρει ο εκάστοτε Δήμος και επιπλέον εισηγήσεις για εμπλουτισμό της προληπτικής τους αξίας».

Σημειώνεται ότι Συντονίστρια του Προγράμματος είναι η Ελευθερία Καζαμία και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top