ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Μαθητής πήγε να κάψει τους συμμαθητές του - «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση»

ΚΥΠΡΟΣ: Μαθητής πήγε να κάψει τους συμμαθητές του - «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση»

Σοβαρό περιστατικό κατήγγειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς, με αφορμή τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για τα περιστατικά βίας στα σχολεία.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, μαθητής αποπειράθηκε να βάλει φωτιά σε σχολείο, ενώ έθεσε σε κίνδυνο και τη ζωή των συμμαθητών του.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε σε πλαίσιο μαθήματος, στο οποίο χρησιμοποιείτο μπιτόνι βενζίνης για εκπαιδευτικούς λόγους.

Σε επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με τον Παύλο Μυλωνά, ο ανεξάρτητος βουλευτής μας εκμυστηρεύθηκε το τι ακριβώς κατήγγειλε στην Επιτροπή Παιδείας την Τετάρτη (14/2).

Χωρίς να κατονομάσει το σχολείο ή την επαρχία, «για να προστατεύσουμε και τους άλλους μαθητές αλλά και τον ίδιο τον μαθητή», όπως μας δήλωσε, ο κ. Μυλωνάς μας εξήγησε ότι ο μαθητής πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα και δεν λαμβάνει ιατροφαρμακευτική αγωγή.

Όπως μας είπε, ο μαθητής πήρε το μπιτόνι βενζίνης και περιέλουσε την τάξη, ενώ η βενζίνη περιέλουσε και τα πόδια των συμμαθητών του. Άναψε τη βενζίνη, αλλά πολύ σύντομα ο καθηγητής του τον αγκάλιασε και περιόρισε τη φωτιά.

Το σχολείο δεν επιθύμησε να δώσει διαστάσεις στο συμβάν, όμως ο καθηγητής του μαθητή και οι γονείς των υπόλοιπων μαθητών κατήγγειλαν αυτό το περιστατικό στον ίδιο τον Παύλο Μυλωνά, ο οποίος το κατέθεσε στην Επιτροπή Παιδείας.

«Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα σχολεία», μας είπε ο κ. Μυλωνάς, διερωτούμενος «πώς είναι δυνατόν μόλις τρεις ψυχολόγοι να έχουν την ευθύνη για 300 μαθητές».

Σημείωσε, επίσης, ότι στην Επιτροπή Παιδείας καταγγέλθηκαν περιστατικά για ξυλοδαρμούς καθηγητών από μαθητές και μαθητών από εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχουν περιστατικά παραβατικότητας που ξεκινούν από την έλλειψη συγκέντρωσης στην τάξη μέχρι και τη στροφή προς τη βία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top