ΕΛΛΑΔΑ

ΑΟΖ: Για αποκλιμάκωση εντός 48-72 ωρών μιλούν στην Αθήνα – Στις ΗΠΑ επενδύει ο Τσίπρας

ΑΟΖ: Για αποκλιμάκωση εντός 48-72 ωρών μιλούν στην Αθήνα – Στις ΗΠΑ επενδύει ο Τσίπρας

Σε μια αμερικανική παρέμβαση επενδύει και το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο κυριαρχεί η εκτίμηση ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια αρκετά δύσκολη θέση τόσο εσωτερικά όσο και διεθνώς.

Η κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή της τόσο στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στην Αγκυρα όσο και στη συνάντηση της Α. Μέρκελ με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Βερολίνο.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μεταβαίνει το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και στη και θα ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Ιμίων.

Η κίνησή του αυτή είναι εκτός από συμβολική και ουσιαστική και στόχος είναι να τονιστεί ιδιαίτερα η ετοιμότητα της Ελλάδας, κάτι που αναμένεται να πράξει ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής που επιχειρούν στα Ιμια, τα οποία, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας προχθές με έμφαση στον τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, είναι ελληνικά.

Παράλληλα, το επιτελείο του Πρωθυπουργού είναι σε ανοικτή «κόκκινη γραμμή» με τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας, ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία και με τα βασικά ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, πρωτίστως στις Βρυξέλλες.

Στη σκιά και της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, για την οποία εκφράζει ανησυχίες και η Μόσχα, που ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί για την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, η Αθήνα ελπίζει σε πλήρη αποκλιμάκωση εντός των επομένων 48-72 ωρών.

tanea.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top