ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: 'Σκηνή φρικτής βίας μίσους' αλλά καμία αναφορά στην οπλοκατοχή

Τραμπ: 'Σκηνή φρικτής βίας μίσους' αλλά καμία αναφορά στην οπλοκατοχή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό με διάγγελμά του την Πέμπτη, μετά το μακελειό της Τετάρτης με 17 νεκρούς σε Λύκειο της Φλόριντα, μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ότι θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ της Φλόριντας, για να συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους, μία ημέρα αφότου ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 19 ετών, άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής.

«Σκοπεύω να επισκεφθώ το Πάρκλαντ για να συναντηθώ με τις οικογένειες και τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου προκειμένου να συνεχίσουμε τον συντονισμό της ομοσπονδιακής βοήθειας» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών», πιστός στο πνεύμα όσων έγραψε νωρίτερα το πρωί, όταν σε ένα tweet χαρακτήρισε τον δράστη του μακελειού «ψυχικά διαταραγμένο» πρόσωπο.

Επιπλέον, ο Τραμπ απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη στη χώρα.«Εάν έχετε ανάγκη από βοήθεια, στραφείτε σε έναν καθηγητή, ένα μέλος της οικογένειάς σας, ένα στέλεχος της τοπικής αστυνομίας ή ένα ηγετικό μέλος της θρησκευτικής κοινότητας. Απαντήστε στο μίσος με αγάπη, απαντήστε στη σκληρότητα με ευγένεια» επισήμανε.

«Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις» τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

«Δεν επαρκεί να ενεργούμε για να έχουμε την εντύπωση ότι αλλάζουμε τα πράγματα, πρέπει πραγματικά να τα αλλάξουμε» υπογράμμισε ο ίδιος. Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία, είπε ο πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».

Κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού του διαγγέλματος, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θέλει να απευθυνθεί στα παιδιά της Αμερικής στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν είναι ποτέ μόνα τους και δεν θα μείνουν ποτέ μόνα τους». «Έχετε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εσάς, που σας αγαπούν και που θα κάνουν τα πάντα για να σας προστατεύσουν» τόνισε.

Από Τα Νέα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top