ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κατηγορούμενοι ζητούν να μπουν φυλακή για να προλάβουν την προεδρική χάρη

ΚΥΠΡΟΣ: Κατηγορούμενοι ζητούν να μπουν φυλακή για να προλάβουν την προεδρική χάρη

Με απίστευτες απαιτήσεις τίθενται αντιμέτωποι δικαστές σε ακροάσεις κατηγορουμένων το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηβασίλη («Ο Φιλελεύθερος») κατηγορούμενοι ζητούν να καταδικαστούν σε φυλάκιση ώστε να προλάβουν την προεδρική χάρη που δίνεται με την επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η χάρη αφορά γενική μείωση της ποινής των καταδίκων κατά ¼, πλην κάποιων εξαιρέσεων και αυτό αναμένεται να γίνει και τώρα.

Ως εκ τούτου, κατηγορούμενοι άρχισαν να ζητούν να τους επιβληθεί άμεσα ποινή, ενώ πολλές φορές, μέσω των συνηγόρων τους, αλλάζουν απάντηση και από μη παραδοχή προβαίνουν σε παραδοχή των κατηγοριών.

Πάντως, η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών άρχισε ήδη να ετοιμάζει τον κατάλογο των φυλακισμένων που θα επηρεαστούν από την παραχώρηση χάρης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Εξαιρούνται, φυσικά, ισοβίτες και όσοι έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος ανηλίκων, ενώ όσον αφορά τους λαθρέμπορους ναρκωτικών, ενδεχομένως να μειωθεί η ποινή τους.

Η προεδρική χάρη θα δοθεί μετά τις 28 Φεβρουαρίου όταν αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top