ΠΑΡΑ-THEMA

Ακολουθεί τριήμερο μετά τις εκλογές - Να φοβόμαστε Πρόεδρε;

Ακολουθεί τριήμερο μετά τις εκλογές - Να φοβόμαστε Πρόεδρε;

Με τον φόβο θα κοιμηθούν πολλοί... προληπτικοί που την έπαθαν πριν από πέντε χρόνια, αφού η ημέρα (Παρασκευή πριν από το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας) λόγω συγκυριών, προκαλεί περίεργους συνειρμούς για όσους έζησαν το 2013.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Συγκεκριμένα ήταν τα ξημερώματα Σαββάτου στις 16 Μαρτίου 2013 όταν μετά την εκλογή Αναστασιάδη για πρώτη φορά στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε η κοινή απόφαση του Eurogroup και της Κυπριακής Δημοκρατίας για κούρεμα καταθέσεων.

Μετά ακολουθούσε ένα τριήμερο γεμάτο αβεβαιότητα. Οι τράπεζες ούτως ή αλλιώς θα ήταν κλειστές για την αργία της Καθαράς Δευτέρας του 2013 που τότε ήταν στις 18 Μαρτίου.

Η αβεβαιότητα για τους υπαλλήλους της Λαϊκής Τράπεζας αλλά και των υπόλοιπων τραπεζών ήταν διάχυτη.

Οι καταθέτες, όσοι τουλάχιστον από αυτούς δεν γνώριζαν από προηγουμένως για το κούρεμα, φοβούνταν για το τι θα ακολουθήσει, αφού δεν υπήρχε ξεκάθαρη τοποθέτηση για το άμεσο μέλλον.

Πολλοί Κύπριοι προτίμησαν τα καρναβάλια και το φαγοπότι της Καθαρά Δευτέρας, αλλά πολλοί ήταν κι αυτοί οι οποίοι εκείνες τις ώρες βρίσκονταν έξω από το Προεδρικό για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση.

Τώρα, μετά από μια πενταετία, το σκηνικό είναι πανομοιότυπο: Λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές, ακολουθεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας...

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξυπνήσουμε αυτό το Σάββατο (17/2) με την αβεβαιότητα που επικρατούσε εκείνη την ημέρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top